Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Dosarul fetiței ucise în Dâmbovița, preluat de Parchetul General

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 23 septembrie 2019 Etichete: , ,

Dosarul fetiței din Dâmbovița, ucise la sfârșitul săptămânii trecute, în care suspectul principal este un cetățean olandez, va fi preluat de Parchetul General. 

Decizia a fost luată ca urmare a complexității acestuia, mai ales că este implicat un cetățean străin. Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a confirmat, luni, că Johannes V. are un cazier bogat în Olanda unde a fost acuzat de infracțiuni cu violență, conducere sub influența băuturilor alcoolice dar și de agresiune sexuală.

Olandezul suspect de uciderea fetiţei din Dâmboviţa este urmărit penal pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire şi agresiune sexuală. Pentru aducerea lui în România anchetatorii trebuie să emită un mandat european de arestare și să colaboreze cu autoritățile olandeze care îl vor preda către autoritățile române.

„Având în vedere complexitatea cauzei, respectiv elementele de extraneitate, precum și desfășurarea cercetărilor pe raza mai multor județe, în cursul zilei de astăzi, 23 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat în vederea efectuării urmăririi penale dosarul privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița.
Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, unde a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, 2 și 3 lit. b Cod penal, agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și 2 lit. c Cod penal, și omor calificat, prev. de art. 188-189 Cod penal”, se precizează în comunicatul Parchetului General.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com