Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal pe numele lui George Simion, deschis de Poliția Capitalei / Scandal între membri AUR și organele de ordine

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Poliția Capitalei a deschis un dosar penal pe numele liderului AUR, George Simion, fiind acuzat că ar fi condus un vehicul cu permisul suspendat. Sunt cercetate și posibile fapte de ultraj, după ce un polițist ar fi fost agresat în urma unui scandal în care au fost implicați și susținători ai AUR.

În noaptea de joi spre vineri, mai mulți susținători ai AUR, dar și liderul formațiunii, George Simion, s-au strâns în Piața Victoriei pentru a pregăti protestul organizat duminică de partid.

Totodată, în fața Guvernului a fost parcat și autocarul inscripționat cu însemnele AUR, care a fost, ulterior, ridicat.

În seara zilei de 29 septembrie 2022, polițiștii ce desfășurau activități de menținere a ordinii și liniștii publice și a fluenței traficului rutier în Piața Victoriei au depistat un conducător auto care a condus și oprit un autocar într-o zonă interzisă.

Acesta a refuzat să se supună dispoziției polițiștilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu 1.450 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Capitalei.

„Jandarmeria, plecați de aici!”

Ulterior, pentru că „mai multe persoane au tulburat liniștea și ordinea publică”, polițiștii și jandarmii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, de 14.200 de lei, potrivit sursei citate.

Nu mai vorbi cu el, lasă-l. Jandarmeria, plecați de aici, nu aveți de ce sta aici. Gata. Nu mai vorbiți cu ei, nu mai vorbește nimeni cu ei, cu jandarmii nu aveți nimic, plecați de aici jandarmilor! Plecați de aici”, le-a spus George Simion organelor de ordine și simpatizanților, potrivit unui clip live transmis pe pagina de Facebook.

Poliția Capitalei a menționat că, în timpul intervenției din Piața Victoriei, unul dintre polițiști a fost agresat și a fost „sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj”.

În schimb, liderul AUR acuză că trei membre ale partidului au fost la rândul lor agresate de agenți.

George Simion a fost, ulterior, adus la secția de poliție, întrucât a condus un autovehicul cu permisul suspendat.

Eu nu știam, la adresa de domiciliu vin o grămadă de acte(…)Au tras de mine, la ora asta, la 3:35 (n.r. dimineața), deși voiam să le arăt o ordonanță de clasare. Nu știam despre ce e vorba, m-au pus să fac test de alcool, de drog, l-am făcut (…) Acum îmi zic că am carnetul suspendat(…)Mă duc de dimineață cu avocatul”, a spus George Simion, în timp ce simpatizanții AUR se certau în continuare cu polițiștii, menționând că nu a fost informat că i s-ar fi suspendat permisul de conducere.

Polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce”, transmite Poliția Capitalei.

Povestea permisului suspendat

Potrivit unui comunicat transmis de AUR, George Simion a fost implicat într-un accident în județul Buzău, în urmă cu mai multe luni.

Deși partidul susține că nu au existat victime, în urma incidentului, o persoană a fost rănită, iar pe numele lui George Simion ar fi fost deschis un dosar penal, care a fost ulterior clasat pentru că victima nu a depus plângere, arată G4Media. Permisul lui Simion a fost suspendat, atunci, din cauza accidentului.

Domnul deputat George Simion, preşedintele Partidului AUR, nu a primit niciodată o înştiinţare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule. De asemenea, domnul deputat George Simion nu a avut niciodată cunoştinţă de existenţa unui dosar penal deschis la Poliţia Municipiului Buzău, în legătură cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane într-un accident rutier în care ar fi fost implicat”, se arată în comunicatul AUR, citat de Agerpres.

Totodată, liderul AUR susține că a primit o ordonanță de clasare a dosarului, deși în baza de date a Poliției figura cu permisul suspendat.

În schimb, reprezentanții Poliției Române susțin că Simion trebuia să se prezinte cu ordonanța de clasare la IPJ Buzău pentru a fi scos din baza de date.

Avea obligația de a se prezenta cu ordonanța de clasare emisă la IPJ Buzău pentru a fi dispuse măsuri cu privire la acea ordonanță de clasare. Nu a făcut acest lucru”, a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, la Antena 3.

Reprezentantul Poliției a mai menționat că aceste aspecte vor fi lămurite în cadrul dosarului penal deschis noaptea trecută.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW