Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal de tentativă de omor calificat pe numele medicului de la Maternitatea Polizu

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 7 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au anunțat vineri, 7 octombrie, că au deschis un dosar penal pe numele medicului Florian Robe, de la Maternitatea Polizu, acuzat de tentativă de omor calificat.

Procurorii arată că, pe 24 aprilie 2019, medicul a asistat la nașterea unei fetițe la Maternitatea Polizu.

A declarat nașterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepție de sex feminin fără semne de viabilitate. Deși semnele de viabilitate erau evidente și i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale”, se arată în comunicatul procurorilor.

Anchetatorii au mai cerut un raport de expertiză medico-legală de la Institutul Național de Medicină „Mina Minovici”.

Anterior, avocatul Adrian Cuculis a explicat, pentru News.ro, că acuzațiile la adresa medicului au fost aduse în baza unor filmări prin care „s-a refăcut filmul ororilor”.

De asemenea , toate actele întocmite pentru «mortul viu», adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, a spus Cuculis.

Asistentele și cadrele medicale din spital susțin că Florian Robe și-ar fi făcut „o practică” din a trata în acest mod copiii născuți prematur.

Redăm declarațiile făcute de tatăl copilului în cauză, cu precizarea că este vorba de informații care vă pot afecta emoțional.

Am ajuns acolo şi domnul doctor ne-a garantat că va face tot posibilul ca copilul să supravieţuiască. (…) A consultat-o pe soţie şi a zis că nu mai are lichid, că a pierdut lichidul pe drum. Au internat-o pe soţie, era pe 22. Pe 24 s-a pornit hemoragie şi domnul doctor a spus că nu mai poate face absolut nimic, că pe primul loc este mămica, să o salvăm –  asta e ce mi-a spus mie – şi că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă.

I-a făcut nişte injecţii de dilatare la soţie, ca să avorteze, nu adus-o în sala de operaţii, a dus-o în cabinet la asistente, la salon unde era soţia internată. A născut, i-a spus că copilul este mort, a pus-o să semneze un act de deces că copilul este mort, a luat-o (n.r. pe fetiţa nou-născută) pur şi simplu şi a aruncat-o într-o  tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur li simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă(…)

Soţia a spus că vrea să vadă cauza pentru care s-a întâmplat nenorocirea. În momentul ăla s-a dus asistenta la… probabil că acolo au o camera frigorifică, s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac. Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte – era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire(…)

Pe noi ne-a făcut să credem că s-a întâmplat în Săptămâna Mare a Paştelui şi că a fost o minune de la Dumnezeu ei au vrut să muşamalizeze cazul”, a declarat bărbatul, citat de News.ro.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii