Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Donald Trump susține legalizarea marijuanei dacă este „făcută corect”

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2024

Fostul președinte american Donald Trump a declarat că se așteaptă ca o măsură de vot din statul Florina pentru legalizarea marijuanei să treacă mai departe. El a făcut apel la legislatura statului să creeze legi pentru prevenirea utilizării drogului în public. 

Într-o postare pe platforma TruthSocial, Trump a afirmat că sprijină legalizarea marijuanei. „În Florida, la fel ca multe alte state care și-au dat deja acordul, cantitățile personale de marijuana vor fi legalizate pentru adulți prin Amendamentul 3”, a scris fostul președinte, adăugând: ”Fie că oamenilor le place sau nu, acest lucru se va întâmpla prin aprobarea alegătorilor, așa că ar trebui să fie făcut corect. Avem nevoie ca Legislativul de stat să creeze în mod responsabil legi care să interzică utilizarea acesteia în spațiile publice, astfel încât să nu simțim mirosul de marijuana peste tot pe unde mergem, așa cum se întâmplă în multe dintre orașele conduse de democrați.”

Trump și-a încadrat poziția ca fiind una în concordanță cu agenda sa „Make America Safe Again”, scriind că incriminarea marijuanei ar „risipi banii contribuabililor arestând adulți cu cantități personale de marijuana asupra lor”.

El a adăugat: „Nimeni nu ar trebui să plângă o persoană iubită pentru că a murit din cauza marijuanei cu fentanil. Vom face America din nou SIGURĂ!”

Măsura de vot privind marijuana, dacă va fi adoptată, va „permite adulților în vârstă de 21 de ani sau mai în vârstă să dețină, să cumpere sau să utilizeze produse din marijuana și accesorii din marijuana pentru consum personal nemedical”.

Curtea Supremă de Stat a decis în aprilie să permită introducerea măsurii pe buletinul de vot din 2024.

Postarea a venit după ce campania lui Trump a trebuit să clarifice poziția sa cu privire la o altă măsură electorală din Florida, una care ar garanta un drept constituțional la avort în stat.

Sursă foto: The Nation

Comentarii