Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Doi medici de la Spitalul Cuza Vodă din Iași, urmăriți penal pentru malpraxis. Procurorii îi acuză că au tergiversat o operație de cezariană, până când fătul a murit

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 martie 2021

Procurorii din Iași au deschis dosar penal pe numele a doi medici de la Spitalul Cuza Vodă, după ce aceștia ar fi tergiversat o operație de cezariană ce ar fi trebuit efectuată de urgență, până când fătul a murit.

Conform anchetatorilor, unul dintre cei doi medici cercetați a consultat-o pe femeia ce avea o sarcină de 36 săptămâni și, cu a pus un diagnostic ce necesita operația de urgență, i-a cerut victimei să efectueze un test COVID.

„Suspecta H.M., în calitate de medic, a consultat-o la cabinetul medical privat pe persoana vătămată L.M., persoană ce avea o sarcină de 36 săptămâni, constatând că aceasta prezintă diagnosticul „circulara de cordon ombilical şi procidenţa de cordon ombilical”, fapt pentru care a recomandat internarea pacientei în cadrul unităţii de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă Iaşi. Deşi diagnosticul impunea o intervenţie medicală urgentă, suspecta ar fi solicitat persoanei vătămate să efectueze testul Covid pe cont propriu şi mai apoi să se prezinte la unitatea medicală spre a-i fi efectuată operaţia de cezariană. Ulterior, la data de 05.11.2020, persoana vătămată s-a prezentat la unitatea medicală cu testul Covid negativ, iar suspecta H.M., fiind medic de gardă, ar fi dispus neinternarea acesteia şi în consecinţă neefectuarea operaţiei de cezariană, deşi acest lucru ar fi fost necesar pentru salvarea vieţii fătului.”, arată procurorii din Iași.

Trei zile mai târziu, celălalt medic urmărit penal a consultat-o pe femeie în serviciul de primiri urgențe și stabilit același diagnostic. Cu toate acestea, ar fi dispus neinternarea acesteia şi în consecinţă neefectuarea operaţiei.

„La data de 08.11.2020, suspecta T.M.C., în calitate de medic în cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă Iaşi, fiind în serviciul de gardă la unitatea medicală, a consultat-o pe persoana vătămată L.M. în serviciul de primiri urgenţe, unde persoana vătămată s-a prezentat întrucât avea contracţii puternice şi eliminase dopul gelatinos. A fost stabilit același diagnostic de „circulara de cordon ombilical şi procidenţa de cordon ombilical”, fătul fiind poziţionat transversal. Suspecta T.M.C. ar fi dispus neinternarea acesteia şi în consecinţă neefectuarea operaţiei de cezariană”, susțin anchetatorii.

Pe 15 noiembrie 2020, fătul a murit, cauza fiind „asfixie intrauterină acută”.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/doi-medici-de-la-spitalul-cuza-voda-din-iasi-urmariti-penal-pentru-malpraxis-procurorii-ii-acuza-ca-au-tergiversat-o-operatie-de-cezariana-pana-cand-fatul-a-murit/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/doi-medici-de-la-spitalul-cuza-voda-din-iasi-urmariti-penal-pentru-malpraxis-procurorii-ii-acuza-ca-au-tergiversat-o-operatie-de-cezariana-pana-cand-fatul-a-murit/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *