Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Primăria Sectorului 6 vrea să reabiliteze zeci de blocuri printr-un credit de la Banca Europeană de Investiții

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 martie 2021

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 6, programată pentru vineri, se regăsește un proiect de hotărâre privind aprobarea unui credit de 21 milioane de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Lista obiectivelor de investiții ce vor fi cofinanțate în cadrul acestui program cuprinde un număr de 85 de blocuri, reprezentând 9.416 apartamente, 874.263 m2 arie desfășurată, cu o valoare de investiție estimată de 529,7 milioane lei inclusiv TVA, echivalentul 109,2 milioane euro.

Oferta BEI și lista blocurilor sunt disponibile aici

Context

Încă din luna mai 2019, a fost inițiată o solicitare către BEI pentru demararea unei a treia faze a programului de reabilitare termică. Având în vedere evaluarea de durată aferentă programului EEF și misiunile BEI din ultimul semestru al anului 2019 desfășurate la Sectorul 6, în anul 2020 a fost necesară reluarea acestei solicitări de finanțare și ajustarea programului.

Dimensiunea programului (atât ca număr de clădiri, cât, implicit, ca valoare de investiție și sumă solicitată din credit), au fost ajustate în mai multe rânduri, în corelație cu actualizările indicatorilor tehnico-economici pentru o parte din blocurile propuse în program (actualizare realizată la finalul lunii octombrie 2019), valoarea contractelor încheiate pentru aceste obiective și a surselor de finanțare disponibile, dar și ca urmare a constrângerilor de disponibilitate a finanțării BEI, respectiv a valorii rămase din programul BEI ce finanțează investiții multiple în eficiență energetică în sectorul municipal din România.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *