Wednesday, January 26, 2022
Jurnalism corect


DOCUMENT Cum explică Ministerul Sănătății numirea controversată la șefia Institutului de Transplant Renal din Cluj |  Un deputat a acuzat că a primit funcția „un polițist condamnat pentru tortură”

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 7 martie 2021

Ministerul Sănătății explică numirea lui Călin Sântimbrean la șefia Institutului de Transplant Renal din Cluj-Napoca, după ce deputatul Emanuel Ungureanu a acuzat că acesta a primit funcția în ciuda unei condamnări anterioare, pentru tortură.

În răspunsul Ministerului Sănătății, trimis parlamentarului, instituția susține că propunerea a fost semnată de președintele Consiliului de Administrație al Institutului. Potrivit Ministerului, din documentele prezentate de Sântimbrea reiese că acesta îndeplinea condiția de numire, fiind absolvenit al unei „instituții de învățământ superior în specialitatea juridică”. (FOTO 1)

FOTO 1 – captură din răspunsul Ministerului Sănătății

Context

La finalul anului trecut, Emanuel Ungureanu a scris, pe Facebook, că la șefia Institutului a fost numit „un fost torționar”.

Incredibil! Un fost torționar a fost numit manager la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a numit acum o săptămână în funcția de manager al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca pe un individ provenit din pepiniera de cadre de la PNL Alba care a fost condamnat penal la 1 an de închisoare pentru acte de tortură! Numele lui este Nicolae Sântimbrean, a fost vicepreședinte al PNL Alba și de-a lungul timpului a primit de la partid mai multe funcții la stat, ultima la Casa de Asigurări din Alba-Iulia„, a scris Ungureanu.

 CITEȘTE MAI MULTE AICI: Scandalul numirii de la Institutul de Transplant Renal din Cluj ia amploare. Un deputat cere Ministerului Sănătății explicații pentru numirea la conducere a unui „polițist condamnat pentru tortură”

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *