Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


DNA a clasat dosarele care îl vizau pe Dan Barna

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 noiembrie 2023 Etichete: ,

Direcția Națională Anticorupție a clasat cele două dosare penale de fraudă cu fonduri europene care îl vizau pe fostul președinte al USR, Dan Barna, potrivit unui răspuns transmis de reprezentanții parchetului anticorupție. 

Departamentul de Luptă Antifraudă, instituție aflată în subordinea Guvernului a sesizat, în septembrie 2021, Direcția Națională Anticorupție în legătură cu două proiecte finanțate prin fonduri europene, derulate de firma de consultanță deținută de Dan Barna. Sesizarea a fost făcută în contextul tensiunilor de la vremea respectivă dintre PNL și USR, partide care se aflau în coaliție de guvernare. Acum, după mai bine de doi ani de anchetă, DNA a clasat dosarele penale, după ce procurorii nu au identificat nicio faptă de natură penală.

În cursul lunii noiembrie 2023, în dosarele penale care priveau modalitatea de implementare a proiectelor POSDRU 135/5.2/S/125782 – „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” și POSDRU/168/6.1/S/144808 – „SES-am deschide-te” procurorii anticorupție au dispus soluția clasării”, au transmis reprezentanții DNA.

În septembrie 2021, DNA a clasat dosarul penal deschis pe numele fostului vicepremier în urma unei anchete realizate de Rise Project. Jurnaliștii au arătat că liderul USR PLUS ar fi direcţionat fonduri europene din cadrul acestor proiecte către sora sa şi prieteni. în același timp, calitate de consultant, firma lui Barna a avizat documente de plată, deși beneficiarii finali ai finanțării ar fi comis ilegalități, iar afacerile nu erau sustenabile.

Informația clasării dosarelor care îl vizau pe Dan Barna a fost publicată inițial de G4Media.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW