Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Dmitri Medvedev, alegații la adresa Occidentului și a Ucrainei: Adevărații angajatori sunt ticăloșii de ucraineni / Context, atacul terorist de la Moscova

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2024 Etichete: , ,

Vicepreședintele al Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, a adus încă o serie de alegații la adresa Occidentului și a Ucrainei, privind atacul terorist de la Moscova. Potrivit News.ro, acesta i-a numit pe liderii SUA, Marii Britanii, Franței și Germaniei drept complici în atacul de la Crocus City Hall revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Acuzații atacului terorist din martie de la Crocus City Hall au fost interogați de către Serviciul Federal de Securitate (FSB), iar imagini cu aceștia au fost difuzate de postul de televiziune rus Pervîi Kanal, relatează TASS, citat de News.ro.

Ei ar fi mărturisit faptul că o persoană pe numele ei Sayfullo, având rol de coordonator al grupării, le-ar fi transmis că îi va ajuta să treacă granița ucraineană și că le va plăti câte un milion de ruble pentru fiecare dintre ei.

Sayfullo ne-a informat să mergem în Ucraina, la Kiev. Acolo va da 1 milion de ruble”, a declarat unul dintre acuzați în timpul interogatoriului difuzat de Pervîi Kanal.

Alt acuzat a povestit că Sayfullo le-a transmis că la granița ucraineană vor fi așteptați de alte persoane care îi vor ajuta să ajungă la Kiev: „Am fi mers la Kiev, unde trebuia să aşteptăm bani – câte 1 milion de ruble. Sayfullo a spus că acolo, la graniţa ucraineană, ne vor aştepta nişte tipi care ne vor ajuta să trecem graniţa şi să ajungem la Kiev… (Coordonatorul a spus): Sunaţi-mă, apoi vă voi spune ce să faceţi”, potrivit sursei citate.

Ulterior difuzării imaginilor din timpul interogatoriului, Dmitri Medvedev a făcut o postare pe X în care acuza liderii din Occident pentru atacul terorist de la Moscova,

Măi, măi, stimaţi lideri ai SUA şi ai ţărilor europene! Faptul că teroriştii au declarat că li s-a promis un milion de ruble la Kiev şi că pentru a ajunge acolo trebuiau să treacă printr-o breşă de la graniţa ruso-ucraineană nu a fost suficient pentru voi? Aşadar, atacul terorist a fost ordonat de ISIS, nu-i aşa? Adevăraţii angajatori sunt ticăloşii de naţionalişti ucraineni, copiii voştri adoptivi. Iar complici la această crimă sunteţi voi toţi, Biden, Macron, Sunak, Scholz şi alte slugi. Nu vom uita asta!”, a fost mesajul lui Medvedev, cu iz amenințător.

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW