Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Directorul OMS avertizează că pandemia de coronavirus nu va fi ultima / Director tehnic al OMS: Din mai mult de 26 de milioane de infectări contabilizate în lume au fost doar câteva de reinfectare, până în prezent puţin relevante

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2020 Etichete: ,

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că pandemia de coronavirus nu o să fie ultima pandemie, dar lumea trebuie să fie pregătită. De asemenea, acesta a cerut țărilor să investească în sănătate publică.

Directorul OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat, luni, că lumea trebuie să fie pregătită pentru următoarea pandemie, deoarece pandemia de coronavirus nu va fi ultima.

Aceasta nu va fi ultima pandemie.(…)Istoria ne învaţă că focarele şi pandemiile sunt un factor al vieţii. Dar când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie pregătită – mult mai pregătită decât a fost acum„, a declarat directorul OMS, conform BBC.

În plus, acesta a îndemnat țările să investească în sisteme de sănătate puternice, pentru a răspunde eficient la focarele de boli infecțioase.

Maria Van Kerkhove, director tehnic la OMS care se ocupă de Covid-19, a declarat că, în acest moment, cazurile de reinfectare cu COVID-19 nu sunt relevante din punct de vedere statistic.

Din mai mult de 26 de milioane de infectări contabilizate în lume au fost doar câteva de reinfectare, până în prezent puţin relevante. În orice caz le studiem împreună cu laboratoarele din unele ţări”, a precizat Maria Van Kerkhove.

Aceasta a ținut să precizeze că pacienții infectați cu coronavirus au creat anticopri ce presupun o imunizare împotriva reinfecțiilor, dar nu se cunoaște durata acesteia.

Vedem rezultate foarte încurajatoare în care acest răspuns (imun) durează câteva luni, dar din moment ce suntem în pandemie doar de opt luni, nu putem şti cât va dura„, a adăugat directorul tehnic al OMS.

La nivel global, aproximativ 27 de milioane de oameni au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2, iar aproape 900.000 au murit.

Sursă foto: Politico.eu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *