Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Directorul Metrorex a demisionat. Decizia, urmare a tensiunilor dintre reprezentanții companiei și ministrul Transporturilor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2021 Etichete: , ,

Gabriel Mocanu, directorul general al Metrorex, a demisionat din funcţie, măsura fiind urmare a tensiunilor dintre reprezentanții companiei și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Demisia ar urma să fie aprobată în ședința Consiliului de Administrație.

„In cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie, venind în întâmpinarea anunţurilor publice din ultima perioadă, şi avand si motive personale, am solicitat aplicarea articolului 11 alin. 11.2.4 din contractul de mandat, incetarea acestuia prin acordul de voinţă al părţilor si revenirea, conform articolului 4, alin.4.1.14 pe poziţia anterior deţinută la direcţia infrastructură”, a declarat Gabriel Mocanu, pentru Main News.

În prima fază, informaţia a fost publicată de Club Feroviar.

De la preluarea mandatului de ministru, Cătălin Drulă a acuzat „dezechilibru bugetar” la Metrorex, existând un conflict deschis cu liderul de sindicat Ion Rădoi. Ministrul nu a ezitat să critice şi conducerea Metrorex.

A fost o situaţie de clientelism, de salarii bune care, în afară de cei care muncesc efectiv, sunt foarte mulţi pe lângă şi pe principiul de un loc bun – un salariu călduţ şi o toleranţă a administraţiilor succesive la creşteri salariale nefondate s-a ajuns într-o situaţie de dezechilibru major. A crescut bugetul de salarii, de cheltuieli cu personalul de la 300 de milioane (de lei – n. r.) la 900 de milioane (de lei – n. r.), aproape de trei ori în 5 ani.

Dacă mai spuneţi o industrie din România, orice loc unde să fi crescut masa salarială fără ca şi compania respectivă să fi crescut de trei ori în termen de cotă de piaţă – şi asta nu s-a întâmplat. Veniturile la Metrorex au rămas constante, chiar şi în anii buni, şi nu au crescut deloc. Nu sunt mulţumit de managementul actual al Metrorex, ba chiar pare cumva că sunt în buzunarul de la piept al domnului Rădoi, acest veşnic lider de sindicat, şef de cartel şi vom lua măsuri şi acolo în perioada imediat următoare. Le veţi vedea şi le vom anunţa la momentul respectiv”, a spunea ministrul în urmă cu câteva zile.

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/directorul-metrorex-a-demisionat-decizia-urmare-a-tensiunile-dintre-reprezentantii-companiei-si-ministrul-transporturilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW