Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fonduri PNRR de 100 de milioane de euro pentru proiectul de digitalizare a sistemului de sănătate din România

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 6 februarie 2024 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță public, pe pagina sa de Facebook, că 100 de milioane de euro, din fonduri PNRR vor fi direcționate către proiecte de digitalizare pentru Ministerul Sănătății și alte instituții din sistemul central de sănătate publică.

94 de cereri de finanțare aprobate pentru digitalizarea unor instituții cruciale din sistemul central de sănătate publică, inclusiv pentru Ministerul Sănătății. 100 de milioane de euro, fonduri PNRR vor fi direcționate către aceste proiecte”, anunță Alexandru Rafila pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta susține că în România, procesul de transformare digitală a sistemului de sănătate urmează o strategie bine definită, care a fost dezvoltată în colaborare cu experți și specialiști din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Se subliniază importanța învățării din experiența pozitivă a altor țări din Uniunea Europeană care au reușit să își modernizeze cu succes sistemele de sănătate publică prin intermediul digitalizării.

 

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii