Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Detalii din dosarul șefului PNL Teleorman, trimis în judecată de DNA / Persoane angajate la Serviciul de Ambulanță pentru a sprijini partidul

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 11 ianuarie 2022

Președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, ar fi încercat să angajeze fraudulos mai multe persoane la Serviciul de Ambulanță din județ, mizând pe ideea că acestea ar urma să se implice în viitor în campaniile electorale ale partidului, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, transmis la solicitarea Main News.

La începutul lunii mai 2021, președintele PNL Teleorman ar fi chemat un funcționar la sediul partidului, unde i-ar fi cerut să declanșeze procedura de ocupare a posturilor vacante, prin concurs, la Serviciul de Ambulanță Teleorman, arată procurorii.

Imediat după discuția dintre cei doi, funcționarul ar fi transmis mai departe că are „OK-ul de la partid”, iar procedura ar fi fost declanșată. Ulterior, senatorul ar fi cerut subiectele confidențiale care urmau să fie date în ziua examenului, menționând că trebuie angajate mai multe persoane indicate de el, potrivit anchetatorilor.

Este vorba de 2 persoane ce ar fi trebuit angajate pe posturile de asistent în Alexandria și Roșiori de Vede, o persoană angajată pe un post temporar și alte 5 persoane angajate pe posturi de ambulanțieri, 3 în Alexandria, unul în Roșiori de Vede și altul în Turnu-Măgurele.

Pentru a invoca influența, autoritatea pe care i-o conferă funcțiile deținute, Pîrvulescu a menționat că ”ambulanța e a sa” și (…) că nu e ca alții și nu vine pe la SAJ Teleorman să-i deranjeze, că nu a luat bani pentru ajutarea unor candidați, ci mizează pe implicarea lor în viitor, probabil în sprijinirea partidului”, se arată în rechizitoriul trimis în judecată de procurorii DNA.

Într-un final, deși Eugen Pîrvulescu ar fi primit subiectele pentru proba scrisă care s-a desfășurat în data de 23 iunie, concursul a fost oprit la ora 11:05 de către procurorii DNA.

Setul de subiecte dat candidaților este unul din seturile predate lui Eugen Pîrvulescu”, au notat procurorii în rechizitoriu.

Eugen Pîrvulescu, senator liberal și șef al PNL Teleorman, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pe 4 ianuarie, fiind acuzat de folosire a influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și divulgarea informațiilor secrete.

Dosarul va fi judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/detalii-din-dosarul-sefului-pnl-teleorman-trimis-in-judecata-de-dna-persoane-angajate-la-serviciul-de-ambulanta-pentru-a-sprijini-partidul/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/detalii-din-dosarul-sefului-pnl-teleorman-trimis-in-judecata-de-dna-persoane-angajate-la-serviciul-de-ambulanta-pentru-a-sprijini-partidul/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/detalii-din-dosarul-sefului-pnl-teleorman-trimis-in-judecata-de-dna-persoane-angajate-la-serviciul-de-ambulanta-pentru-a-sprijini-partidul/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW