Sunday, April 5, 2020
Jurnalism corect


Detalii din dosarul în care Mircea Beuran este arestat la domiciliu pentru luare de mită: Medicul ar fi primit 10.000 euro printr-un intermediar, posibil rector al Universității „Carol Davila”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 14 februarie 2020 Etichete: , , ,

Mircea Beuran a fost prezentat, vineri, în fața judecătorilor de la Tribunalul București, fiind acuzat de DNA că a primit mită 10 000 de euro de la un medic dintr-o unitate spitalicească din București pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată. 

Mai exact, Beuran a primit mită de la un medic pentru a-l ajuta să devină asistent universitar în specialitatea chirurgie generală. Pentru aceste acuzații, magistrații au decis ca medicul să fie cercetat în timp ce se află în arest la domiciliu.

Referat: Banii, primiţi într-o cutie de cadouri

Conform referatului de arestare preventivă, obținut de mainnews.ro, medicul Beuran ar fi primit mita printr-un intermediar, ceea ce înseamnă că o a treia persoană este implicată în acest dosar. Conform surselor mainnews.ro, ar fi vorba despre Ionel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

„Totodată, din actul de sesizare a reieşit că medicul BEURAN MIRCEA a fost de acord cu  propunerea medicului (….) şi a primit suma de 10.000 euro de la aceasta, în scopurile arătate mai sus, numai după ce medicul (….) l-a contactat şi i-a transmis doleanţele denunţătoarei de a deveni asistent universitar în cadrul UMF „Carol Davila” Bucureşti”, se arată în referatul DNA.

Denunțul împotriva lui Mircea Beuran a fost făcut de o femeie, un medic care voia să obțină postul de asistent universitar, pe data de 10 ianuarie 2020, când Beuran se afla la Poliția Capitalei în calitate de martor în dosarul deschis în urma tragediei de la Spitalul Floreasca în care o femeie de 66 de ani a murit la câteva zile după ce a luat foc în timpul unei intervenții chirurgicale.

Mircea Beuran ar fi primit cei de 10 000 de euro într-o cutie de cadou care valora 35 de lei, la data de 18.12.2018.

„Fapta inculpatului BEURAN MIRCEA, care, în data de 18.12.2018, a primit suma de 10.000 euro (și o cutie tip „cadou”, în valoare de 35 lei) de la (….), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, în sensul de a propune scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată în specialitatea chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, realizată (și) prin propunerea spre aprobare a statelor de funcții, respectiv pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către denunțătoare, constituie infracţiunea de luare de mită”, se arată în referatul întocmit de procurorii DNA.

DNA: Beuran, pericol pentru ordinea publică

Procurorii au propus ca Mircea Beuran să fie arestat preventiv pentru 30 de zile pentru că întreaga situație „conturează o vădită stare de pericol pentru ordinea publică”.

„Modul de săvârşire a faptei, săvârșită de către inculpatul BEURAN MIRCEA, precum şi valoarea folosului urmărit (10.000 de euro), conturează o vădită stare de pericol pentru ordinea  publică, având în vedere contextul social şi economic şi justifică privarea de libertate.

La aprecierea  pericolului concret al faptelor trebuie avută în vedere şi reacţia societăţii la asemenea fapte, prin care a fost criticată de cele mai multe ori corupția din domeniul public de sănătate„, motivează procurorii.

Judecătorii de la Tribunalul București au respins cererea procurorilor DNA pentru arestarea preventivă a medicului  Mircea Beuran și au dispus măsura arestului la domiciliu.

Mircea Beuran a fost scos, vineri, din arestul Poliției Capitalei și adus la Tribunalul București. Procurorii DNA au cerut ca acesta să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce ieri a fost audiat mai bine de 8 ore și după ce anchetarorii au făcut toată dimineața percheziții la locuința sa și la Spitalul Floreasca.

sursa foto: Digi24

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *