Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Detalii din dosarul handbalistului arestat pentru trafic de droguri: DIICOT a scanat pereții casei sportivului. Tânărul voia să se mute, dar a fost prins înainte / Ce le-a spus anchetatorilor

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 5 iunie 2020 Etichete: ,

Ies la iveală noi detalii din ancheta handbalistului de origine franceză Pierre Yves Ragot, arestat preventiv, vineri, de Tribunalul Brașov, pentru trafic de droguri. Procurorii i-au scanat termic locuința, pentru a vedea dacă există posibilitatea ca în interior să fie o cultură de droguri. În fața procurorilor, el a recunoscut că a cultivat stupefiantele, însă a spus că erau pentru consum propriu.

Verificarea casei a fost făcută după ce procurorii și-au dat seama că nu există cultură în exterior.

”S-a stabilit că la imobilul în cauză nu există nicio cultură outdoor, însă în ceea ce priveşte posibilitatea existenţei unei culturi indoor a fost analizată temperatura exterioară a pereţilor imobilului stabilindu-se că la una din anexele clădirii principale această temperatură este mai ridicată decât în restul imobilului, împrejurare ce denotă posibilitatea existenţei unei culturi în interior şi a unor surse puternice de căldură necesare dezvoltării unei asemenea culturi”, potrivit referatului DIICOT, obținut de Main News.

Ce s-a găsit la percheziții

Procurorii au găsit, în locuința din Brașov, o adevărată instalație pe care sportivul ar fi folosit-o la întreținerea culturii.

• ”În incinta imobilului a fost identificat un cort de culoare neagră, convertoare de tensiune, prelungitoare pentru curent electric, priză cu temporizator, lămpi de intensitate mare – 600 w, un ventilator și un tub flexibil din aluminiu, toate fiind componente dezasamblate ale unei instalații de întreținere a unei culturi indoor de cannabis.
• Tot în încăperile imobilului, într-o geantă sport, într-un rucsac de culoare neagră și în 5 borcane de diverse dimensiuni, au fost găsite fragmente vegetale de culoare oliv cu aspect specific plantei de cannabis. De asemenea, a mai fost găsit un cântar electronic și un grinder, ambele cu urme de materie vegetală”, se mai arată în document.

Procurorii au trimis fragmentele vegetale la laborator. Conform concluziilor provizorii, fragmentele vegetale sunt în greutate totală de 374,27 și sunt fragmente de cannabis ce conțin delta 9 Tetrahidrocannabinol (THC) substanță biosintetizată de planta Cannabis.

Handbalistul a recunoscut

În timpul percheziției domiciliare, sportivul a declarat verbal că a dezvoltat o cultură indoor de cannabis, însă acesta era destinat consumului propriu.

”Susținerile verbale ale inculpatului nu pot fi primite deoarece a fost identificată o cantitate ridicată de cannabis, acesta a investit peste 3500 lei în dezvoltarea culturii și, conform declarației martorului Capotă Cosmin-George, cu ocazia unor vizite, inculpatul i-a oferit și remis în mai multe rânduri, cu titlu gratuit, cannabis pe care l-a și consumat”, potrivit anchetatorilor.

Pierre Yves Ragot a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Brașov.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com