Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Descoperirea procurorilor DNA: Cristian Boureanu, avere în străinătate/ Omul de afaceri avea 1,6 milioane de euro într-o bancă din Marea Britanie

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 20 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Omul de afaceri Cristian Boureanu a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție, alături de fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Constantin Dascălu, fost angajat în cadrul Ministerului Finanțelor, Mircea Ionuț Costea, dar și fostul ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, într-un dosar în care aceștia sunt acuzați de trafic de influență și complicitate la luare de mită.

Este vorba despre dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța, în care procurorii DNA au descoperit că în perioada 2005-2014 oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora ar fi primit, de la o companie străină, mită 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor și plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei București-Constanța.

Acuzațiile procurorilor DNA

Din rechizitoriu întocmit de procurori reiese că în anul 2009, omul de afaceri Cristian Boureanu, în calitate de membru al PDL, partidul care se afla pe vremea aceea la guvernare, a acceptat oferta unui reprezentant al unei companii austriece privind plata sumei de 2 milioane de euro pentru ca, în schimbul acestei sume de bani, să îi influențeze pe ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu, dar și pe cei din conducerea Ministerului Transporturilor de la vremea respectivă, pentru ca aceștia să asigure, pe de-o parte, finanțarea necesară plății facturilor aferente lucrărilor efectuate la tronsonul de cale ferată București Constanța, și pe de altă parte finanțarea necesară plății TVA-ului restant de la lucrările efectuate la tronsonul București –Câmpina, – iar ulterior, în perioada 2010-2017, a primit suma de 2.111.799,71 euro.

Boureanu, avere în țări străine

Procurorii anticorupție au încercat să pună sechestru pe averea lui Boureanu, însă acesta a declarat că nu mai deține alte bunuri mobile sau imobile.

Potrivit procesului verbal,  bunurile imobile situate in țară care au fost deținute de fostul parlamentar au fost ulterior vândute în cadrul unor executări silite demarate de diverse unități bancare.

Deși Boureanu a declarat că nu mai deține bunuri mobile sau imobile, procurorii DNA au identificat sume de bani deținute de omul de afaceri în conturi deschise pe numele său sau în numele unor companii al căror beneficiar este tot el, cu sediul în Marea Britanie. Britanie, Bulgaria si Lituania.

„În vederea punerii în executare a măsurii sechestrului au fost emise ordine de indisponibilizare, transmise autorităților competente din Marea Britanie, Bulgaria și Lituania. În cadrul cooperării cu autoritățile judiciare din Marea Britanie au fost indisponibilizate prin aplicarea sechestrului următoarele sume:

– suma de 1.636.946,97 euro deținută de inculpatul Boureanu Cristian Alexandru în contul bancar (….)

– suma de 47.848,20 euro deținută de inculpatul Boureanu Cristian Alexandru în contul bancar deschis la (….)”, se arată în rechizitoriu.

Totodată, pe parcursul urmării penale anchetatorii au descoperit faptul ă în România, Boureanu folosea un cont deschis pe numele altei persoane, însă procurorii au pus sechestru acestui cont.

Comentarii


  • asta i macar baiatu lui tac su.
    dar inca stie sa se descurce printre conducatorii de azi
    cred ca intr o tara occidentala era demult cu tot neamul la miti tica si falyt?

  • Cea mai notabilă informație în acest moment despre procuror: Cristian Boureanu. Omul de afaceri are 1,6 milioane de euro în bănci britanice. Incidentul trebuie investigat și clarificat. doodle baseball

  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/descoperirea-procurorilor-dna-cristian-boureanu-avere-in-strainatate-omul-de-afaceri-avea-16-milioane-de-euro-intr-o-banca-din-marea-britanie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *