Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Deputatul PNL care a semnat inițiativa AUR de suspendare a președintelui Klaus Iohannis: Până în primăvară, partidul ajunge sub 10%

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 noiembrie 2021

Dumitru Flucuș, deputatul PNL care a semnat inițiativa AUR de suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis, a declarat miercuri, 3 noiembrie, pentru Main News, că a vrut să tragă un semnal de alarmă asupra viitorului Partidului Național Liberal, menționând că, dacă liberalii vor continua în acest ritm, până în primăvară partidul ar putea ajunge la un procent mai mic de 10% în sondaje.

Vreau să precizez că pe surse am văzut că aș fi neafiliat, nu, eu nu fac parte din nicio aripă Orban sau altceva, sunt parlamentar PNL și am luat această decizie ca să trag un semnal de alarmă asupra viitorului PNL, pentru că nu e firesc să nu se ia măsuri, pentru că, dacă se continuă în ritmul ăsta, până în primăvară PNL ajunge sub 10% sau poate să urmeze calea PNȚCD”, a declarat deputatul PNL, Dumitru Flucuș, pentru Main News.

Deputatul susține că, pe vremea când era primar în Șinca Nouă, din județul Brașov, a militat pentru alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte.

Faptele arată că, în istorie, mi-am adus contribuția masiv ca domnul președinte să iasă președinte. Însă, tot faptele arată că situația oarecum e schimbată și că dacă PNL nu își modifică atitudinea și nu se apropie de oameni și de problemele țării, merge spre autodistrugere. Am vrut să trag un semnal de alarmă”, a adăugat deputatul liberal.

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, a anunțat miercuri că deputatul liberal va fi exclus din partid.

Dacă chiar a semnat, și din câte am înțeles a semnat, va fi exclus din partid în maxim următoarea săptămână – 2 săptămâni. În momentul în care ai făcut un asemenea gest nu ești parlamentar liberal, ești de la AUR, ai aceeași minte ca Georgică Simion”, a declarat Dan Vîlceanu, miercuri, la sediul PNL.

În replică, Dumitru Flucuș a transmis că „nu în asta constă, că dacă nu spui ca noi, nu ești parlamentar PNL”.

Context

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), prin vocea liderilor George Simion și Claudiu Târziu, a anunțat luni, 1 noiembrie, că a început procesul de strângere de semnături pentru suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis.

Simion a precizat că demersul AUR este susținut de mai mulți parlamentari, printre care se regăsesc și liberali din tabăra lui Florin Cîțu, actualul lider PNL.

Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor, ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna această procedură de suspendare și vom apela la sutele de mii de români care ne contactează, ne scriu pe internet, vin la birourile parlamentare și ne roagă să-l dăm jos pe Iohannis, pentru că o vorbă românească spune că peștele se împute de la cap”, a declarat George Simion, luni, 1 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă „extraordinară” susținută la Parlament.

Pentru a declanșa procedura de suspendare, AUR trebuie să strângă 156 de semnături, adică o treime din numărul total al parlamentarilor. Partidul condus de Simion și Târziu are, în actuala legislatură, 47 de parlamentari.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *