Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Deputatul Dumitru Coarnă își anunță demisia din AUR / Reprezentanții partidului spun că a fost dat afară

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 februarie 2024

Deputatul Dumitru Coarnă, ales în Parlament din partea PSD, a anunțat și-a anunțat duminică demisia din AUR, alături de „întreaga filială” din Călărași. De cealaltă parte, reprezentanții partidului extremist susțin că, de fapt, fostul sindicalist a fost dat afară.

Scandal de proporții în AUR, cu doar câteva luni rămase până la alegeri. În contextul în care se află în pierdere de turație, după plecarea Dianei Șoșoacă și formarea SOS România, AUR primește o nouă lovitură. Deputatul Dumitru Coarnă și-a anunțat demisia din partid și spune că va fi însoțit de „întreaga organizație” Călărași.

„Împreună cu colegii din AUR Călărași am decis, în unanimitate, să demisionăm din partid. Motivele acestei decizii sunt: 1. Nerespectarea prevederilor legii partidelor politice (14/2003) de către conducerea națională a partidului; 2. Nerespectarea statutului AUR de către conducerea centrală; 3. Refuzul de a înființa filiale județene”, a scris Dumitru Coarnă, pe pagina sa de Facebook.

AUR: A ținut adeziunile și partea financiară pe persoană fizică

De cealaltă parte, reprezentanții partidului extremist susțin că, de fapt, fostul sindicalist a fost dat afară din cauza unor presupuse fapte de corupție.

„În cazul județului Călărași și al domnului Dumitru Coarnă, în cadrul forurilor de conducere ale partidului i s-a solicitat acestuia să prezinte în original și scanate adeziunile realizate la filiala AUR Călărași. De asemenea, domnul Dumitru Coarnă a realizat, fără acceptul conducerii partidului sau al departamentului financiar, documente financiare care nu sunt în evidența partidului. Domnia sa a refuzat să răspundă tuturor solicitărilor venite din partea conducerii centrale a partidului, să transmită adeziunile, dar și să respecte cadrul legal și statutar al partidului cu privire la activitățile financiare, iar pe cale de consecință, în data de 29 ianuarie, i s-a transmis că nu mai are nicio calitate de reprezentare în partidul AUR. Ca urmare a refuzurilor repetate, domnului Coarnă i s-a transmis în această săptămână și fizic o somație cu privire la aceste aspecte. Domnia sa a refuzat să primească reprezentanții Secretariatului General al AUR, dându-i afară dintr-un sediu paralel pe care îl crease pentru AUR Călărași”, a transmis AUR.

Ales în Parlament pe listele PSD, Dumitru Coarnă a fost dat afară din partidul condus de Marcel Ciolacu în iunie 2023, după ce a făcut parte dintr-un grup de patru parlamentari care s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin. Din delegaţie au mai făcut parte senatoarea Diana Şoşoacă şi deputaţii Mihai Lasca şi Francisc Tobă.

Comentarii