Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Deputații modifică astăzi în sesiune extraordinară legislația privind urșii, după tragedia din Bucegi

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 15 iulie 2024

Camera Deputaţilor modifică, luni, în sesiune extraordinară, legislația privind urșii, în urma tragediei din Munții Bucegi, unde o tânără de 19 ani a fost atacată de un urs și a murit după ce a căzut într-o râpă.

Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte de la ora 15.00, în format hibrid.

Pe ordinea de zi se află Proiectul de Lege pentru completarea articolului 1 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2021.

Această ordonanţă se referă la aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normativ.

În agenda şedinţei programate pentru luni se regăseşte şi un Proiect de Hotărâre referitor la vacantarea unui loc de deputat, ca urmare a demisiei deputatului USR Dan Barna. Marius Vulcan din Sibiu va ocupa locul lui Barna în Camera Deputaţilor.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat organizarea unei sesiuni extraordinare pentru modificarea legislației în urma tragediei din Munții Bucegi. El a subliniat că nu se va permite împușcarea liberă a urșilor în România, ci se va concentra pe abordarea zonelor cu risc mare.

Ciolacu a adăugat că, potrivit discuțiilor cu experții din domeniu, în anumite zone există o aglomerare de urși din cauza lipsei de hrană, fapt ce îi determină să coboare în zonele populate.

Foto: Inquam Photos / George Calin

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW