Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


De ce nu se deschid restaurantele după 15 iunie/ Explicațiile ministrului Sănătății

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 11 iunie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat de ce nu se vor deschide restaurantele în interior după data de 15 iunie.

„De ce nu se deschid restaurantele? Pentru că avem spații închise. Spațiile închise înseamnă un alt tip de aerosolizare. Încercăm o evaluare pe 15 – 30 de zile a spațiilor deschise, în care nu avem elementul de aerofloră. Mai avem 15 zile în care putem vedea care sunt rezultatele. În planul B nu mai putem restricționa absolut nimic.

Locurile de joacă rămân închise. Sunt locuri cu multe suprafețe comune și atunci transmiterea se poate face. În spațiile închise nu putem spune că avem aceeași ardere a virusului ca în spațiile deschise”, a spus ministrul.

În privința grădinițelor de stat, ministrul a precizat că această decizie aparține doar autorităților locale.

„Pe 12 iunie s-ar fi terminat anul școlar, inclusiv pentru grădinițe. În acest context nu mai putem remunera un părinte care rămâne acasă și atunci trebuie să dăm posibilitatea că pentru copiii mici să poată fi undeva ținuți și avut grijă de ei. Cele de stat, avem într-o comunitate una sau două grădinițe care puteau prelua copiii. Ține foarte mult de autoritățile locale acest lucru.

Putem deschide grădinițe, școală, after school-uri în condițiile în care se păstrează distanțarea socială. Ține foarte mult de autoritățile locale. Nu putem restricționa o grădiniță de stat să se deschidă în condițiile în care aplică aceleași cerințe și aceleași norme de funcționare că o grădiniță private”, a mai spus ministrul Tătaru, la Digi24.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *