Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


David Popovici, o nouă medalie de aur la Budapesta. Este dublu campion mondial la 17 ani / Performanțele, în atenția liderilor de la București

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 iunie 2022

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câștigat, miercuri, 22 iunie, medalia de aur în proba de 100 de metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta, notează News.ro. A devenit dublu campion mondial, după ce, anterior, obținuse aurul la 200 de metri liber.

Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 metri. Acesta este doar începutul, avem un lung drum. Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc că v-aţi uitat”, a spus tânărul, imediat după ce a ieșit din bazin.

David Popovici a încheiat finala cu timpul de 47,58 de secunde, după ce în semifinală stabilise un record mondial la juniori, cu 47,13 secunde.

Aurul la 200 de metri liber a fost câștigat cu 1:43:21, un alt record mondial stabilit la juniori.

Doar doi înotători din România au reușit să obțină aurul mondial la natație înaintea lui David Popovici – Tamara Costache, în anul 1986, și Diana Mocanu, în anul 2001.

Performanța, în atenția liderilor de la București

Președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sportului, Eduard Novak, Ministerul de Interne și Ministerul Apărării sunt printre liderii și instituțiile care i-au transmis felicitări imediat după ce a reușit să obțină a doua medalie de aur la Budapesta.

O nouă performanță de excepție pentru David Popovici, care a câștigat titlul mondial și la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David”, a transmis președintele României.

David a scris istorie și astăzi, la proba de 100 de metri liber! Un nou titlu mondial pentru tânărul minune al României”, a fost mesajul premierului Nicolae Ciucă.

FABULOOOOS! Este ABSOLUT FABULOS! FELICITĂRI, DAVID! FELICITĂRI, CAMPIONULE! AUR LA PROBA DE 100 DE METRI LIBER! MULȚUMIM PENTRU TOATĂ BUCURIA PE CARE NE-AI OFERIT-O! Felicitări, David Popovici!”, l-a lăudat Ministerul de Interne, întrucât David Popovici este legitimat la CS Dinamo.

Este o performanță extraordinară! El este românul care a devenit astăzi, la doar 17 ani, campion mondial în proba de 100 metri liber , la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta(…) David, suntem convinși că aceste reușite sunt doar o mică parte din planurile tale mărețe despre care ne vorbeai în vara anului trecut și despre care noi nu am uitat! Ne faci mândri de fiecare succes al tău”, a fost mesajul postat pe pagina Ministerului Apărării.

Eduard Novak, în schimb, a postat un clip video pe rețelele de socializare, în care a transmis reacția sa în momentul în care David Popovici a câștigat aurul, în timp real.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW