Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


David Cameron s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev în prima sa vizită în străinătate după numirea în funcție

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 16 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Noul ministru al afacerilor externe al Marii Britanii, David Cameron, a fost întâmpinat joi la Kiev de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski, marcând prima sa vizită în străinătate după numirea în funcție, conform anunțului oficial al președinției ucrainene, citat de AFP, potrivit news.ro.

În prima sa călătorie în străinătate, șeful diplomației britanice David Cameron l-a asigurat pe președintele Volodimir Zelenski că Marea Britanie va continua să sprijine militar Ucraina în fața invaziei ruse, conform anunțului oficial al președinției ucrainene.

„Arme pentru linia frontului, consolidarea apărării aeriene, protecţia populaţiei noastre şi a infrastructilor noastre esenţiale. Sunt recunoscător Regatului Unit pentru susţinerea sa”, declară Volodimir Zelenski într-un comunicat postat pe reţele de socializare în care anunţă vizita lui David Cameron.

”Am vrut să fie prima mea vizită. Ceea ce vreau să spun fiind aici este că vom continua să vă oferim sprijinul moral, diplomatic, economic, dar mai ales militar de care aveţi nevoie nu doar anul acesta şi anul viitor, ci atât timp cât este necesar”, a declarat David Cameron la întâlnirea cu Volodimir Zelenski, potrivit unei înregistrări video difuzate de preşedinţia ucraineană.

Ucraina cere continuarea sprijinului din partea Uniunii Europene (UE) și Statelor Unite, exprimând îngrijorare în privința posibilei reduceri a ajutorului din partea Occidentului în lupta împotriva invaziei ruse, după aproape doi ani de conflict. Președintele Zelenski a exprimat recunoștința față de ministrul Cameron pentru vizita sa, mai ales având în vedere faptul că atenția puterilor occidentale s-a diversificat odată cu declanșarea Războiului din Fâșia Gaza între Israel și Hamas, acum aproximativ o lună.

”Vă mulţumesc că aţi venit, este foarte importsnt. Ştiţi că lumea nu se concentrează asupra situaţiei pe câmpul de luptă din Ucraina (…), din cauza crizei din Orientul Mijlociu”, a subliniat el.

Discuțiile cu delegația britanică s-au concentrat asupra furnizării de „armament la front, consolidarea apărării aeriene, protejarea populației noastre și a infrastructurii esențiale”, a subliniat președintele Volodimir Zelenski într-o postare pe platforma Telegram.

FOTO: BBC

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW