Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Dan Voiculescu își va plasa cinci candidați pe listele PSD

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 octombrie 2024

Partidul Umanist Social Liberal, formațiunea politică a patronului trustului de presă Intact, Dan Voiculescu, îi va avea pe Cristian Popescu Piedone, Lavinia Șandru, Grațiela Gavrilescu, Daniel Ionașcu și Bogdan Ciucă drept candidați la alegerile parlamentare înscriși pe listele PSD, relatează HotNews.ro.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone va fi primul pe lista pentru Senat a PSD în Giurgiu. El a fost conamnat la 4 ani de închisoare în dosarul tragediei de la Colectiv, pedeapsă anulată ulterior de Curtea de Apel București. Piedone a candidat fără succes pentru funcția de primar general al Capitalei din partea PUSL, partid pe care l-a și condus până în luna august.

Lavinia Șandru va deschide lista PSD la Sibiu la alegerile parlamentare din 1 decembrie. În perioada 2004-2008 a activat ca deputat, fiind aleasă din partea Alianței „Dreptate și Adevăr”. A demisionat din Partidul Democrat și a fondat, alături de Aurelian Pavelescu și Cozmin Gușă, Partidul Inițiativa Națională. Este fosta soție a fostului „strateg” al PSD, Darius Vâlcov.

Grațiela Gavrilescu va candida pe lista PSD de la Prahova pentru Camera Deputaților. Este deputat la al cincilea mandat. În trecut a ocupat funcțiile de ministru al mediului, ministru al apelor și pădurilor și ministru delegat pentru relația cu Parlamentul din partea ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Avocatul Daniel Ionașcu va candida pe lista PSD Suceava pentru Camera Deputaților. El ocupă funcția de președinte al Consiliului Național al PUSL. A devenit cunoscut public drept colaborator al fostei avocate Paula Iacob, decedate în anul 2015. Este o prezență constantă în studioul Antenei 3.

Bogdan Ciucă va candida pe lista PSD pentru Camera Deputaților, în județul Galați. El a mai fost deputat, între 2004 și 2016, din partea PUR și PC, foste partide conduse de Dan Voiculescu. A fost președinte al Comisiei juridice din Camera Deputaților.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW