Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Dan Diaconescu va fi cercetat sub control judiciar. El este acuzat de act sexual cu minori

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

UPDATE Tribunalul Constanţa a decis măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile în privința fostului realizator TV, Dan Diaconescu, acuzat de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile. Decizia instanței este definitivă. Pe durata controlului judiciar va trebui să se prezinte periodic la Poliție, să nu comunice direct sau indirect cu martorii, persoanele vătămate din acest dosar și nu va avea voie să părăsească România. 

Știre inițială

Fostul om de televiziune, Dan Diaconescu,  este prezent, astăzi, 13 aprilie, la Tribunalul Constanţa,  instanță care va judeca cele două contestaţii depuse la decizia de arestare la domiciliu. Acuzațiile procurorilor sunt aceleași: act sexual cu minor, prostituție infantilă. Parchetul solicită cea mai aspră măsură preventivă, arestul în Centrul de Reținere IPJ Constanța.

Săptănâna trecută, Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu de magistrații Judecătoriei Constanța, însă, atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța cât și fostul patron OTV au contestat această sentința.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța,  fatele pentru care este cercetat Dan Diaconescu s-au petrecut în toamna anului 2020.

În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada  septembrie – noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D., un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300 – 400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”,  au transmis anchetatorii.

La audieri, Dan Diaconescu nu a recunoscut nimic și a refuzat să facă declarații presei. Decizia Tribunalului Constanța va fi definitivă.

CITEȘTE ȘI:  Punere în libertate, arest la domiciliu sau în Centrul de Reținere al IPJ Constanța, „variantele” pentru Dan Diaconescu. Măsura preventivă a fost contestată

 Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW