Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna îl propune pe Cătălin Drulă pentru postul de comisar european

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Președintele USR, Dan Barna îl propune ce Cătălin Drulă pentru funcția de comisar european, după respingerea Rovanei Plumb de pe acest post.

„Am o propunere pentru guvernul României. Una care să ne salveze de jena pe care o simțim cu toții astăzi când propunerea PSD pentru postul de Comisar European pentru Transporturi a fost respinsă.(…)

Mă gândesc la deputatul Cătălin Drulă căruia, în această seară, i-am propus să accepte să îi înaintez public numele pentru această funcție”, a scris Barna, pe pagina sa de Facebook.

Barna a mai spus că dacă Drulă va fi acceptat, acesta va ieși din USR.

„Vreau să fiu bine înțeles, din momentul în care această propunere va fi acceptată, el încetează să mai fie membru de partid cu tot ce presupune acest lucru. Va fi doar încă un român de care putem fi mândri.

Va fi o pierdere pentru mine și pentru partid, dar e un câștig pentru România”, a mai spus președintele USR.

Europarlamentarul Rovana Plumb, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de comisar european, a fost respinsă, joi, în urma votului din Comisia Juridică.

Rovana Plumb a fost reaudiată, joi, pentru a clarifica nelămuririle legate de creditele luate de la bănci, dar și anumite împrumuturi de la persoane fizice.

Mai exact, Comisia Juridică a sesizat că există diferențe între declarația de avere depusă în România de Rovana Plumb și cea trimisă la Bruxelles. Din cea trimisă Parlamentului European lipseau două împrumuturi în valoare de aproape un milion de euro.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *