Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș neagă că ar lua în calcul plecarea din USR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 4 februarie 2022

Tensiuni majore în USR. Ajuns în fruntea partidului ca urmare a congresului din toamna anului trecut, Dacian Cioloș se confruntă cu mari probleme în interiorul partidului din cauza faptului că puterea se află în continuare în mâinile taberei lui Dan Barna, majoritară în Biroul Național.

În acest context, Cioloș a lansat un program prin care vrea să câștige mai multă influență. Printre măsurile propuse se numără și înlocuirea secretarului general al partidului, dar și mai multe modificări la statut.

Într-o declarație acordată pentru News.ro, Dacian Cioloș a negat că ar lua în calcul demisia din partid, în condițiile în care s-a speculat că fostul premier ar fi amenințat chiar cu reclădirea PLUS.

„Este o dezinformare. Nu e adevărat, nu plec din partid. Câtă vreme partidul poate evolua şi se poate dezvolta, nu plec. Şi mai bine ar face colegii să se gândească la măsurile de reformă pe care le-am propus, să vină cu amendamente argumentate, sa dezbată conţinutul lor, decat să răspândească ştiri complet false”, a declarat pentru News.ro Dacian Cioloş.

Barna: Propunerile sunt de neacceptat

Amenințarea cu demisia a fost confirmată de Dan Barna, vicepreședinte al partidului și fost președinte al USR, care a pierdut cursa internă pentru șefia USR, în detrimentul lui Dacian Cioloș.

„A spus că își depune mandatul (dacă nu este adoptat proiectul – n.red.). A fost, într-adevăr, o surpriză pentru colegii din Biroul Național, pentru că este un președinte proaspăt ales, noi ne așteptam să discutăm despre program și despre strategia USR pentru a confirma alternativa de partid de opoziție consistent pe care o reprezentăm și a fost, cumva, o reacție surprinzătoare. Dar nu a fost o reacție, a fost o decizie comunicată foarte calm și explicit de președintele partidului”, a declarat Dan Barna, joi seara, la Digi24.

Fostul lider al USR, în prezent vicepreședinte, a respins categoric propunerile făcute de Dacian Cioloș

„Propunerile, așa cum sunt făcute, sunt de neacceptat”, a subliniat Barna.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 51807 more Information to that Topic: mainnews.ro/dacian-ciolos-neaga-ca-ar-lua-in-calcul-plecarea-din-usr/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW