Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș, întâlnire cu Laura Codruța Kovesi pe tema bugetului Parchetului European

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 4 martie 2020 Etichete: , , ,

Fostul prim-ministru, Dacian Cioloș, în prezent lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European, a avut o întâlnire, marți, 3 martie, cu procurorul-șef al Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Koveși. Discuțiile au avut ca temă alocarea bugetară de care va beneficia EPPO în cadrul bugetului multianual al Uniunii Europene.

Cei doi oficiali au ajuns la concluzia că este necesară găsirea de soluții rapide de finanțare în vederea demarării activității EPPO, instituție recent înființată, având în vedere numărul mare de dosare care așteaptă să fie rezolvate.

De asemenea, Dacian Cioloș a precizat că a purtat discuții cu unii dintre liderii grupurilor din Parlamentul European și că, împreună, vor solicita președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ”resursele financiare necesare pentru buna funcționare a EPPO.” 

Întâlnirea a avut loc pe fondul discuțiilor tensionate la nivelul Consiliului European despre bugetul multianual al UE pentru perioada 2021 – 2027. Aici grupul ”Prietenii unui buget ambițios”, din care face parte și România, susține o creșterea alocării pentru până la 1,3% din Venitul Național Brut al fiecărui stat membru. Pe de altă parte așa-numitul grup al ”zgârciților” F4 – frugal states, din care fac state net contributoare, Austria, Danemarca, Suedia și Țările de Jos, militează pentru un procent mai mic din VNB.

 

Sursa foto: Facebook / Dacian Cioloș

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *