Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CSM susține protestul magistraților nemulțumiți de eliminarea pensiilor speciale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Consiliul Superior al Magistraturii susține protestul magistraților care sunt nemulțumiți de proiectul de lege care ar urma să elimine pensiile speciale. Judecătorii CSM consideră că abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților afectează independența și statutul acestora.

„CSM a luat act și susține necondiționat poziția exprimată de magistrați în adunările generale convocate în data de 21.01.2020, în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților afectează independența și statutul acestora”, transmite Consiliul Superior al Magistraturii.

În plus de asta, CSM  atrage atenția asupra faptului  că abrogarea pensiilor speciale ale magistraților înseamnă un „risc asupra actului de justiție”.

Consiliul Superior al Magistraturii solicită încă o dată Parlamentului României să renunțe la această inițiativă legislativă.

„CSM își exprimă disponibilitatea unui dialog onest, pornind de la premisa necesității de a consolida statutul de independență a magistraților judecători și procurori”, se mai arată în informarea CSM.

Proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale magistraților urmează să fie dezbătut și adoptat, marți, în plenul Camerei Deputaților.

Instanțele și parchetele din mai multe orașe din țară și-au blocat, marți, activitatea în semn de protest față de proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale.

sursa foto: CSM

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 34859 additional Information on that Topic: mainnews.ro/csm-sustine-protestul-grefierilor-nemultumiti-de-eliminarea-pensiilor-speciale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *