Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


CSM l-a suspendat din funcție pe procurorul care nu a permis intrarea polițiștilor in curtea lui Gheorghe Dincă

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 1 august 2019 Etichete: ,

Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat din funcție pe procurorul Cristian Popescu de laCaracal, celcare nu a permis intrarea anchetatorilor înlocuința lui Gheorghe Dincăpână la ora 6.00 dimineața.

Secţia pentru procurori a CSM a discutat cazul lui Popescu după ce Inspecţia Judiciară a anunţat, miercuri, că a început cercetarea disciplinară faţă de acesta.

Inspecția Judiciară îl acuză pe procurorul Cristian Popescu de gravă neglijență în indeplinirea atribuțiilor de serviciu.

În urmă cu câteva zile, Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariţia Alexandrei, să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituţie care le permitea acest lucru, însă magistrații nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

Mai jos, comunicatul CSM:

În ședința din data de 01.08.2019, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în temeiul art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, suspendarea din funcție a domnului P.C.O., procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe perioada desfășurării cercetării disciplinare.
Secția a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei.
Asupra fondului abaterii disciplinare Secția pentru procurori se va pronunța în eventualitatea exercitării acţiunii disciplinare de către Inspecţia Judiciară.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com