Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Copii răniți în Fâșia Gaza, tratați în spitalele din România. Alexandru Rafila: „Într-un viitor foarte apropiat”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 17 mai 2024 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a comunicat vineri în cadrul unei conferințe de presă susținută la Iași, că se iau măsuri pentru primirea unui număr crescut de copii palestinieni, care urmează să fie tratați în spitalele din România, în urma rănilor suferite în atacurile efectuate de armata israeliană în Fâșia Gaza.

Ministrul Sănătății a explicat că acești copii vor fi aduși în România, prin Mecanismul de Protecţie European.

„E vorba despre Mecanismul de Protecţie European. Noi am primit, vor fi cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă care se ocupă de transport. Noi ne pregătim pentru tratarea în funcţie de patologie. Avem deja o astfel de listă, spitalele de pediatrie din Bucureşti pentru cei cu multitraumă, spitalul Grigore Alexandrescu şi eventual Marie Curie. Pentru cei oncologici probabil că la Institutul Clinic Fundeni. Nu pot să vă dau o dată certă, dar într-un viitor foarte, foarte apropiat”, a explicat Alexandru Rafila, întrebat câţi copii vor fi aduşi pentru a fi trataţi în unităţile medicale din ţara noastră, care este procedura şi cine plăteşte pentru acest lucru, vineri la Iaşi.

La data de 16 aprilie, UNICEF transmitea că nu este clar un număr precis de copii răniți în timpul bombardamentelor din Fâșia Gaza, însă acesta depășește sigur 12.000.

„Numărul total de copii răniți în acest conflict este destul de dificil de adunat, dar cele mai recente date ale Ministerului palestinian al Sănătății documentează peste 12.000 de copii – sau aproape 70 de copii în fiecare zi – răniți în Gaza de la începutul conflictului actual.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW