Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: Prima tranșă va fi livrată pe 26 decembrie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 decembrie 2020

Pe 26 decembrie va fi livrată în România prima tranşă de vaccin împotriva COVID-19, de circa 10.000 de doze, a anunțat vineri medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

„Este o facilitate pregătită să primească vaccinurile, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera autorizarea condiţionată de punere pe piaţă. Din ceea ce noi ştim la momentul actual, pe 26 decembrie va fi livrată prima tranşă simbolică de circa 10.000 de doze, doze care, ulterior, vor fi distribuite către spitalele de linia unu, spitalele care au intrat în prima linie împotriva COVID-19 în această pandemie”, a declarat Valeriu Gheorgiţă la evenimentul de prezentare a Centrului naţional de stocare a vaccinului COVID-19, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, citat de Agerpres.

Medicul a precizat că pe 27 decembrie vaccinurile vor fi distribuite către 10 unităţi sanitare:

. Braşov – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

2. Bucureşti – Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”

3. Bucureşti – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” (inclusiv secţia externă modulară Pipera)

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Cluj-Napoca

5. Constanţa – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Constanţa

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”, Craiova

7. Iaşi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

8. Maramureş – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Ruşdea”, Baia Mare

9. Suceava – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

10. Timiş – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş”, Timişoara (inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara).

„Ulterior, pe măsură ce calendarul de livrare va intra în funcţiune, vor fi livrate către celelalte unităţi sanitare, unde sunt înfiinţate centre de vaccinare, începându-se efectiv activitatea de vaccinare, conform strategiei”, a explicat Gheorghiţă.

Programări prin medicul de familie

Valeriu Gheorghiță a precizat că lucrătorii din domeniul sanitar vor fi programați pentru vaccin de unitățile unde sunt angajați iar persoanele de peste 65 de ani prin medicul de familie.

„Lucrătorii din sistemul medical vor fi programaţi de către unităţile angajatoare, cei cu boli cronice şi persoanele peste 65 de ani vor fi programaţi prin medicul de familie şi prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale. Personalul esenţial va fi programat prin instituţiile angajatoare, iar populaţia generală va avea trei modalităţi diferite de programare – prin platforma unică, telefonic, individual prin sistemul online sau prin intermediul medicului de familie”, a declarat Gheorghiţă.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com