Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Controalele în centrele de asistență socială, aproape de final: 47 de dosare penale, 110 cămine închise

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 20 iulie 2023 Etichete: , , , ,

Controalele la centrele de asistență socială din țară sunt finalizate în proporție de 97%, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, joi 20 iulie. Datele centralizate arată că au fost întocmite 47 de dosare penale, pentru condițiile necorespunzătoare din aceste locații de îngrijire a vârstnicilor, de stat și private. 

Potrivit Guvernului României, din cele 59.071 de persoane instituționalizate, au fost relocate 627, 125 au avut nevoie de spitalizare și primesc îngrijiri medicale, iar 184 au fost preluate de aparținatori. Până joi, 20 iulie, în urma controalelor demarate la centrele asistență socială din toată țara, au  fost închise 110 locații în care vârstnicii ar fi trebuit să primească îngrijiri.

Cele mai multe centre au fost suspendate/închise în municipiul Bucureşti, 44, respectiv 11 în sectorul 1, nouă în sectorul 3, opt în sectorul 2, şapte în sectorul 6, şase în sectorul 5 şi trei în sectorul 4, şi în judeţul Giurgiu – 21.

De asemenea,  au fost închise/suspendate nouă servicii sociale în judeţul Ilfov, trei în Maramureş, câte două în judeţele Arad, Gorj, Satu Mare, Ialomiţa, Iaşi şi Constanţa şi câte unul în Mureş, Neamţ, Vâlcea, Olt, Brăila, Călăraşi, Tulcea, Teleorman, Argeş şi Cluj.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului României, Mihai Constantin, a menționat că, se lucrează la un pachet legislativ care să schimbe sistemul de asistență socială. De asemenea, răspunderea pentru neregulile de la  centrele de asistență socială „se va muta și la nivel inferior, în cazul secretarilor de stat”, a subliniat sursa citată.

Reamintim, Guvernul României a demarat controale la toate centrele de asistență socială, în urma dezvăluirii de la „azilele groazei” din Ilfov. Mai multe detalii, puteți citi aici. 

Sursă foto: DIICOT

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW