Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Controale la cluburile și restaurantele din Parcul Herăstrău. Poliția Locală Sector 1 a dat amenzi de 36.000 lei

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 iulie 2022

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, precizează marți, 19 iulie, că Poliția Locală Sector 1 „își face datoria” și a efectuat mai multe controale la cluburile și restaurantele din Parcul Herăstrău. În urma controalelor, au fost aplicate 16 sancțiuni, în valoare totală de 36.000 de lei.

„Au fost controale în Parcul Herăstrău, la cluburile și restaurantele care tulbură frecvent liniștea locuitorilor prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată, dar și la sălile de jocuri de noroc și pariuri. La aceste cazinouri aveam reclamații privind activități neautorizate. Se pare că mai sunt oameni de afaceri care în goana după profit nu au înțeles mesajul meu, toată lumea trebuie să respecte legea în Sectorul 1 și nimeni nu este mai presus de lege!

Poliția Locală Sector 1 a dat 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 36.000 lei, în principal pentru nerespectarea prevederilor OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, cât și pentru încălcarea normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București. Amenzi pentru fumat în spații închise, lipsă autorizație terasă, nerespectarea orarului din autorizația de funcționare și neafișarea orarului la intrarea în unitate, tulburarea liniștii publice, prin difuzarea muzicii la intensitate mare, sau chiar pentru desfășurarea activității fără deținerea autorizației de funcționare”, a anunțat edilul.

Clotilde Armand a menționat că „o situație aparte” a fost constatată la societățile care desfășoară activități de jocuri de noroc și pariuri.

„Societățile verificate desfășurau activități de bar, prin servirea de băuturi alcoolice, non-alcoolice, cafea etc. clienților care utilizează mijloacele de jocuri de noroc, fără a avea declarat și autorizat la Oficiul Registrului Comerțului codul CAEN necesar desfășurării acestei activități. Prin nedeclararea codului CAEN 5630 – Baruri și alte activități de servire băuturilor, societățile care au ca obiect de activitate exploatarea jocurilor de noroc, încearcă să fenteze plata taxei anuale aferentă desfășurării activității de alimentație publică și să evite, în mod intenționat, obținerea autorizației de funcționare eliberată de Primarul Sectorului 1 al Municipiului București.

Poliția Locală Sector 1 derulează în mod regulat planuri de acțiune care vizează constatarea și sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, de către unitățile de alimentație publică sau organizatorii de evenimente, cu precădere la sfârșit de săptămână, în intervalul orar 22:00 – 02:00”, se mai arată în postarea primarului.

Armand anunță că la acest tip de societăți comerciale vor avea loc controale și pe timp de zi.

Primarul mai menționează că a înaintat către conducerea ANPC o adresă prin care cere explicit să fie verificate toate societățile comerciale care funcționează ilegal în Parcul Herăstrău și pe raza Sectorului 1.

Amintim că, la începutul lunii mai, edilul a solicitat Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor să verifice mai multe localuri, situate în Parcul Herăstrău, despre care susținea că ar funcționa ilegal.

Ulterior, Poliția Sectorului 1 a descins în Parcul Herăstrău, astfel că mai multe restaurante de lux au fost prinse fără autorizație.

Zeci de restaurante au acaparat Parcul Herăstrău

Potrivit HotNews.ro, în Parcul Herăstrău se află peste 50 de restaurante. Șapte construcții din parc au fost vândute de Primăria sectorului 1 în baza unei legi din 2002 – iar terenul de sub ele și din jur a fost concesionat de Primăria sectorului 1 fără acordul Primăriei capitalei, deci fără respectarea legii, după cum se arată într-un răspuns transmis de instituție la solicitarea aceleiași publicații.

Pentru restul, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement, administratorul parcului, a încheiat 44 de contracte de închiriere și asociere. Chiria pe care o primește municipalitatea pornește de la 200 de euro pe lună până la 3.000 de euro, potrivit aceleiași surse. De exemplu, celebrul restaurant Casa di David plătește Primăriei capitalei chirie pentru 980 mp terasa și 654 mp teren – 925 euro pe lună.

Foto: Facebook/ Clotilde Armand

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/controale-la-cluburile-si-restaurantele-din-parcul-herastrau-politia-locala-sector-1-a-dat-amenzi-de-36-000-lei/ […]

  • After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *