Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Contract pentru „servicii educative”, în valoare de peste 100.000 lei, încheiat de Primăria Craiova cu Antena 3

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 aprilie 2023

Primăria Craiova a încheiat, în mai 2022, fără licitație, un contract pentru „servicii educative”, în valoare de aproximativ 105.000 lei, fără TVA, cu postul de televiziune Antena 3. Informația a fost făcută publică în Sistemul Electronic de Achiziții Centralizate abia la începutul acestui an, fiind semnalată pe Facebook.

Educația copiilor din Craiova a ajuns pe mâna Antena 3, postul de televiziune care, pe lângă multe altele, în timpul pandemiei a promovat nerespectarea măsurilor sanitare și a realizat emisiuni împotriva vaccinării anti-COVID.

Nu este un banc sau vreo glumă proastă. Exact acest s-a întâmplat în perioada 30 iunie – 1 iulie, cu ocazia „Zilei Municipiului Craiova”. Primăria condusă de Olguța Vasilescu, în trecută o prezență fidelă în platoul lui Mihai Gâdea, a atribuit un contract în acest sens postului de televiziune patronat de familia Voiculescu.

Înțelegerea a fost parafată în mai 2022 și presupunea organizarea unor activități educative și de divertisment pentru copii sub marca „România la înălțime”.

Primăria Craiova: Un eveniment interactiv educativ despre știință

În anunțul publicat în SEAP primăria Olguței Vasilescu este destul de vagă în explicații în legătură cu încheierea acestui contract în valoare de 105.000 lei cu Antena 3. Este în schimb invocată deținerea de către postul de televiziune a mărcii „România la înălțime”.

„Primăria Craiova organizat, pe lângă evenimentele culturale tradiționale, un eveniment interactiv educativ despre știință, așa cum sunt ele prezentate în Caietul de sarcini, care se adresează în special copiilor și tinerilor. Aceste evenimente sunt dedicate marilor oameni de știință români, născuți în Craiova, precum Gogu Constantinescu, Nicolae Titulescu, Dimitrie Gerota și alții și sunt prezentate de platforma România la Înălțime, platformă care este deținută de SC ANTENA 3 SA și care înglobează acțiunile mai sus menționate, oferind servicii educaționale prin jocuri, divertisment și programe de calculator”, se arată în anunțul publicat în SEAP.

Educație, presărată cu laude pentru primar

Evenimentele au fost prezentat in extenso de Antena 3, însă fără nicio mențiune pentru faptul că postul încasa bani publici pentru a se afla acolo. În plus, laudele pentru Olguța Vasilescu aproape încontinuu.

„A fost spectaculos până acum. Mulțumim de găzduire. Este un oraș super. Eu nu mai văzusem centrul vechi refăcut de niște ani. Este un oraș turistic. Dacă cineva nu și-a pus Craiova pe agenda de city-break, greșește foarte mult. (…) Primăria Craiova a pus la dispoziție terenuri pentru orice fel de sport. E tare Craiova.”, a afirmat Adrian Ursu.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW