Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Consiliul de Securitate al ONU a amânat votul pentru un armistițiu în Gaza

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 23 martie 2024 Etichete: , , ,

Consiliul de Securitate al ONU a amânat votul pentru o încetare a focului între Israel și Hamas în Gaza. Moțiunea nu a reușit să treacă vineri în Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, deoarece Rusia și China, care sunt membri permanenți, au votat împotriva măsurii. 

Vassily Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU, a declarat că rezoluția a fost extrem de politizată și conținea o undă verde efectivă pentru ca Israelul să organizeze o operațiune militară în Rafah.

Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul american la ONU, a răspuns spunând că Rusia și China „pur și simplu nu au vrut să voteze pentru o rezoluție elaborată de Statele Unite”. Ea a adăugat că aceștia „ar prefera să ne vadă eșuând decât să vadă acest consiliu reușind, chiar și după consultări incluzive timp de săptămâni și săptămâni”.

Rezoluția a marcat o înăsprire a poziției SUA față de Israel în acest război, care se apropie de a șasea lună. Washingtonul, care, în mod tradițional, protejează Israelul la ONU, a opus veto la trei proiecte de rezoluție, dintre care două ar fi cerut o încetare imediată a focului. Luna trecută, a justificat acest veto spunând că ar putea periclita discuțiile privind un armistițiu.

Votul a avut loc după ce Blinken a purtat discuții cu Netanyahu și cabinetul său de război în Israel. Înaintea întâlnirii, Blinken a declarat că va prezenta alternative la atacul terestru planificat de Israel în Rafah.

Blinken s-a întâlnit, de asemenea, cu liderii Egiptului și Arabiei Saudite pentru a discuta despre eforturile de încetare a focului și idei pentru viitorul post-conflict al Gaza.

Sursă foto: X / Clash Report

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW