Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Consilierul ministrului Grindeanu, numit director la noua companie de autostrăzi / Cătălin Urtoi: Astăzi mi-am dat demisia – UPDATE

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 aprilie 2023 Etichete: , , ,

UPDATE: Contactat de Mainnews.ro, Cătălin Urtoi a precizat că a demisionat joi din funcția de consilier al ministrului Sorin Grindeanu.

„Astăzi mi-am dat demisia din funcția de consilier onorific”, a transmis Cătălin Urtoi.

Știrea inițială:

Compania Naţională de Investiţii Rutiere, cea care ar trebui să să se ocupe de noile proiecte de autostrăzi, a fost operaționalizată. Cătălin Urtoi, consilier al ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost numit director general interimar.

Cătălin Urtoi este de profesie inginer hidrotehnist, fiind absolvent al Facultății de Hidrotehnică a Universității Gheorghe Asachi din Iași. A devenit cunoscut public ca membru în conducerea Asociației Împreună pentru A8, care militează pentru realizarea de proiecte de infrastructură în Moldova.

Între decembrie 2019 și martie 2020 a fost consilier onorific al ministrului transporturilor, Lucian Bode, fiind susținut în această funcție de Asociația Împreună pentru A8 și Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

Beneficiind de susținerea celor două asociații, în februarie 2022 a fost numit în funcția de consilier personal al ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu.

Între timp, Cătălin Urtoi a devenit extrem de apropiat de PSD, se afișează frecvent cu senatorul social-democrat Marcel Popa și lansează critici la adresa opoziției. Din această cauză Asociația Împreună pentru A8 și Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei i-au retras sprijinul, ceea ce nu l-a împiedicat însă să continue în postura de consilier personal.

În februarie 2023, Urtoi a fost ales în funcția de membru în Consiliul de Administrație al CNIR. Cu toate că ministrul transporturilor promitea concursuri „pe bune”, în final PSD și PNL și-au împărțit pozițiile. Mai multe detalii aici.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii