Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Conducerea Fundației pentru Tineret București, trimisă în judecată de DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 28 noiembrie 2022 Etichete: , ,

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au finalizat cercetările și au trimis în judecată conducerea Fundației pentru Tineret a Municipiului București, un ONG de utilitate publică care în anul 1990 a preluat patrimoniul fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC) din Capitală. Vizați în dosar sunt Ticu Plăcintă, președinte al fundației, Valentin Mărgineanu, membru în Consiliul de conducere, Florin Ionescu, membru al comisiei de Relații Economice, și Laurențiu Plăcintă, manager al Tin Management Grup SA. Prejudiciul este estimat la peste 3 milioane de euro. 

Potrivit DNA, în perioada iunie 2011 – ianuarie 2020, Ticu Plăcintă, sprijinit de ceilalți inculpați în dosar, prin crearea artificială a unor mecanisme juridice, ar fi deturnat obiectul de activitate și scopul special pentru care a fost înființată organizația, destinația patrimoniului propriu și a resurselor materiale, cauzând astfel un prejudiciu de 15,7 milioane lei.

Concret, arată anchetatorii, Ticu Plăcintă ar fi înființat SC Tin Management Grup SA în scopul preluării de către această firmă a dreptului de administrare asupra tuturor imobilelor prezente și viitoare ale fundației. Ulterior, susține DNA, ar fi fost încheiate mai multe contracte (inițial un contract de concesiune, iar ulterior mai multe contracte de asociere în participație), în condiții vădit dezavantajoase pentru organizația de tineret, pentru predarea către societatea comercială, a dreptului de administrare a întreg patrimoniului imobiliar și redirecționarea a 85% din rezultatele financiare obținute.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com