Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Conducerea civilă a revenit la Spitalul Suceava. Coordonatorul fostei echipe medicale militare: A fost dificilă experiența – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2020 Etichete: , ,

Conducerea Spitalului Județean din Suceava a fost reîncredințată, joi, unei echipe civile. Până astăzi unitatea medicală a fost condusă de un management militar, venit la conducere după ce spitalul a devenit cel mai mare focar de infecție cu coronavirus din țară. Atât coordonatorul spitalului, Ionel Oprea, cât și ministrul Nelu Tătaru, au vorbit despre provocările prin care au trecut medicii acestei unități.  

Generalul Ionel Oprea, coordonatorul echipei militare medicale: “A fost dificilă experiența. Sperăm să nu se mai repete, dar se va repeat. Aici este suficientă experiență acumulată. Spitalul acum are plan de intervenție pentru orice situație. Managerul și directorul medical, echipa este capabilă.

Luni de dimineață mă voi prezenta la minister cu raportul de acțiune. Voi merge nu numai cu conculzii dar și cu ce am făcut aici punctual pentru ca lecțiile învățate să devină o platformă în baza căreia să putem să reorganizăm întreaga rețea de spitale județene din țară. Această epidemie este în curs. Aceste spitale trebuie protejate astfel încât să nu mai apară ce a apărut aici. (…)

Aceste spitale nu sunt protejate eficient. În acest sens am proiectat construcția unei ATI pentru ca secția de boli infecțioase să devină un tampon pentru spitalul noi de aici. Va avea o dotare consistentă. (…)

Dânșii și-au asumat o răspundere foarte mare. Nu cred că rivalitățile vor mai avea vreo consecință asupra conducerii spitalului. (…)Nu văd aceste rivalități și nici nu le înțeleg.

Greșeala este mult mai înapoi în timp. O asemenea stare trebuie să fie atenționată. Aceasta trebuie făcută prin instanțele legale ale țării. Spitalul trebuia atenționat cu privire la situația și la particularitatea situației riscurilor de îmbolnăvire. (…)Atenționare nu se face printr-un simplu semnal ci printr-un plan coerent.”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: În acest moment putem spune că este un focar stabilizat.(…)Am avut o discuție și cu medici care au venit din altă parte. Sunt niște zile în care va trebui să avem foarte mare atenție.(….)Suntem în acea fază de platou. Dacă vom respecta restricțiile putem vorbi săptămâna viitoare de o scădere a cazurilor.”

Context 

O echipă din Ministerul Apărării Naţionale a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava începând cu data de 2 aprilie, după ce s-a constatat că la unitatea medicală nu sunt respectate regulile impuse pe perioada epidemiei.

Echipa a fost formată din patru militari – colonel medic Daniel Ionuţ Derioiu – manager, locotenent-colonel medic Dinu Chioralia – director medical, locotenent-colonel Cristian Mihoci – ofiţer de stat major şi maiorul Bebi Lupaşcu – ofiţer de logistică.

Cel mai afectat județ de epidemia de coronavirus este Suceava. Aici sunt înregistrate 2 695 de cazuri de infectare. Opt comune limitrofe ale municipiului sunt în carantină. De asemenea, cele mai multe cadre medicale care au contactat infecția cu Covid-19 sunt din Suceava.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/conducerea-civila-a-revenit-la-spitalul-suceava-coordonatorul-fostei-echipe-medicale-militare-a-fost-dificila-experienta/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW