Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană impune taxe vamale pentru mașinile electrice importate din China

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 iunie 2024

Comisia Europeană a anunțat miercuri impunerea de taxe vamale provizorii pentru toate autovehiculele electrice importate din China, ca răspuns pentru concurența neloială pe care producătorii din această țară o fac celor europeni. 

Prin urmare, taxele vamale impuse celor trei mari producători chinezi sunt de 17,4% – BYD, 20% – Geely și 38,1%. – SAIC. Pentru alți producători chinezi care au colaborat în cadrul anchetei vor fi impuse taxe vamale de 21%. În schimb, ceilalți producători care nu au colaborat cu autoritățile europene se vor alege cu taxe vamale de 38,1%.

Măsurile definitive urmează să fie impuse în termen de 4 luni de la instituirea taxelor provizorii. În urma unei cereri fundamentate, un producător de autovehicule electrice din China, precum compania Tesla, poate beneficia de o rată a taxei calculată individual, în etapa definitivă. Orice altă companie care produce în China care nu este selectată în eșantionul final și care dorește să se investigheze situația sa particulară poate solicita o reexaminare accelerată, în conformitate cu regulamentul de bază antisubvenție, imediat după impunerea măsurilor definitive. Termenul limită pentru încheierea unei astfel de analize este de 9 luni.

 

Comentarii