Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


Comisar-șef de poliție și consilieri locali din Iași, trimiși în judecată pentru șantaj, corupție și abuz în serviciu

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 20 decembrie 2023

Comisarul-șef de poliție Țibulcă Gheorghe Cătălin în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) și doi consilieri locali din județul Iași au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-un caz de corupție și abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2022, comisarul-șef de poliție,Țibulcă Gheorghe Cătălin ar fi inițiat și coordonat activități de urmărire penală în beneficiul consilierilor locali Dobre Liviu și Giurgiuveanu Vasile, persoane apropiate polițistului. Acesta ar fi utilizat funcția sa pentru a influența anchetele și pentru a direcționa cercetările împotriva unor persoane aflate în conflict cu cei doi consilieri locali.

Printre acuzațiile aduse comisarului-șef de poliție se numără luarea de mită, șantajul, cercetarea abuzivă și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații confidențiale în scopul obținerii de avantaje financiare sau alte foloase necuvenite.

Consilierul local Dobre Liviu este acuzat de dare de mită și utilizarea informațiilor confidențiale în scopul obținerii de avantaje ilicite, în timp ce Giurgiuveanu Vasile este judecat pentru utilizarea informațiilor confidențiale în scopul obținerii de avantaje necuvenite.

Rechizitoriul evidențiază că activitățile ilegale desfășurate de comisarul-șef ar fi inclus constituirea unor dosare penale pe baza unor informații false, amenințarea unei persoane pentru a obține denunțuri compromițătoare și furnizarea de informații confidențiale către cei doi consilieri locali pentru a le utiliza împotriva adversarilor lor politici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii