Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Comanda Poliției de Frontieră din România, vizită oficială de lucru în Ungaria

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 20 martie 2024 Etichete: , ,

Comanda Poliției de Frontieră din România s-a întâlnit marți cu partenerii din Ungaria, într-o vizită de lucru în țara vecină, pentru edificarea unor aspecte aferente cooperării transfrontaliere dintre România și Ungaria în lumina implementării complete a cerințelor Schengen de către România. 

Poliția de Frontieră Română a efectuat o vizită oficială în Ungaria în care au participat mai mulți experți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu competențe pe zona de coordonare, gestionare și control la frontieră, dar și din zona de prevenire și combatere a infracționalității transfrontaliere, se arată în comunicatul oficial.

Delegația română a fost condusă de inspectorul general de Poliție de Frontieră – chestor de poliție Cornel-Laurian Stoica și din ea au făcut parte și chestor principal de poliție Eduard Mirițescu, adjunct al inspectorului general al Poliției Române, și chestor de poliție Valentin Niculescu, director Direcția Migrație din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări.

Delegația a avut o întâlnire de lucru la Budapesta marți, 19.03.2024, cu adjunctul inspectorului general al Poliției Ungare, general maior de poliție dr. Janos Zoltan Kuczik.

Întâlnirea a avut drept scop discutarea şi clarificarea unor aspecte referitoare la cooperarea transfrontalieră în contextul aplicării integrale a acquis-ului Schengen de către România.

Astfel, în cadrul discuțiilor au fost analizate modalitățile de lucru ale autorităților de frontieră din cele două state în contextul viitoarei integrări și pe cale terestră a României în spațiul Schengen”, potrivit sursei citate.

A fost dezbătută și necesitatea efectuării controlului la frontiera comună în timpul perioadei de tranziție, până la eliminarea controlului la frontiera terestră dintre România și Ungaria.

Întrevederea de lucru a servit ca o oportunitate de consolidare a relațiilor de cooperare dintre autoritățile române și ungare, având ca obiectiv identificarea celor mai bune soluții în noul cadru al integrării în spațiul Schengen.

Sursă foto: Poliția de Frontieră România

 

Comentarii