Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cod portocaliu de inundații în două județe. Avertizare de la hidrologi

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 13 iulie 2023 Etichete: , , , , ,

Hidrologii au emis, joi, 13 iulie, o avertizare Cod portocaliu de inundații pentru râuri din Maramureș și Bistrița-Năsăud. Avertizarea este valabilă până vineri 14 iulie, la ora 8.00, vizează râurile din bazinele hidrografice: Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Iza – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Someşul Mare – bazin amonte S.H. Rodna şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Rodna – amonte confluenţă cu râul Şieu (judeţul Bistriţa Năsăud), transmite Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor(INHGA)

Hidrologii avertizează în aceste zone se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Vreme la extreme, caniculă în sud, furtuni și inundații în vestul țării

Partea de sud a țării este  cuprinsă de un val de caniculă, iar partea de nord -vest a țării de furtuni, vijelii. Un pod în construcție a fost rupt de vântul puternic care a suflat cu rafale de 90 de km/h. Acoperișul unui bloc a fost smuls cu totul și aruncat în stradă. Zeci de oameni au sunat la 112 să ceară ajutor. Vântul puternic a răsturnat și o barcă de pe lacul Colibița în care se aflau șase persoane. Potrivit  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, au existat 40 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112, care au semnalat probleme apărute în urma vijeliei.

CITEȘTE ȘI:Bani de la Guvern pentru românii afectați de inundații. Suma maximă care poate fi obținută

Sursă foto: ISU Prahova

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW