Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cod galben de ploi abundente, vijelii și grindină

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 22 mai 2023 Etichete: , , , , , , ,

Meteorologii au transmis, luni, 22 mai, o avertizare cod galben de ploi, vijeli și  grindină pentru Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana și Carpații Meridionali, valabil de luni de la ora 12:00 până la ora 21:00. De asemenea, în Capitală sunt așteptate ploi de scurtă durată, în intervalul mai sus menționat. 

Potrivit ANM, de la ora 12:00, în vestul și sud-vestul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55-65 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Astfel de fenomene vor fi prezente, pe arii restrânse, și în vestul Dobrogei și sud-estul Munteniei.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiază, fiind așteptate ploi de scurtă durată, prognoza fiind valabilă de luni de la ora 12:00 până la ora 21:00 . Temperatura maximă va fi de 25-27 de grade. Temporar vântul va prezenta unele intensificări cu rafale de 40-50 km/h, informează ANM.

Ploile abundente din weekend, au afectat mai mute locuințe din nordul țării. Spre exemplu, în județul Buzău a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a scoate apa din peste 40 de case.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW