Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cocaină și heroină de aproape 900.000 de euro, descoperite în România. Metoda prin care erau aduse drogurile

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 30 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Trei persoane (n.r. un cetățean albanez, un cetățean muntenegrean și un  român) au fost arestate după ce au introdus în România, ascunse într-un autoturism, peste patru kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme heroină, cu o valoare de piață de peste 880.000 euro. Conform DIICOT, este vorba despre o rețea de traficanți de droguri coordonată de cetățeanul albanez.

Procurorii spun că, în intervalul mai – octombrie 2023, cei trei s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat care ar fi fost coordonat de către un albanez trimis în judecată de DIICOT în luna ianuarie, pentru infracțiuni similare, și ar fi organizat activități de procurare, disimulare, transport, introducere și comercializare, pe teritoriul României, a unor cantități de droguri de mare risc de ordinul kilogramelor (cocaină și heroină).

Suspecții ascundeau drogurile într-o mașină

Ei ar fi utilizat un autoturism destinat acestei activități, ce avea un compartiment special amenajat pentru ascunderea drogurilor. Astfel, liderul grupului ar fi procurat drogurile de mare risc din afara țării, cantitatea fiind ascunsă în interiorul autoturismului, cu care în 27 octombrie ar fi pătruns în România o femeie de origine muntenegreană. Drogurile urmau să fie preluate, pentru a fi vândute, de către un cetățean român care s-ar fi deplasat cu un scuter și ar fi escortat autoturismul.

Sâmbătă,  28 octombrie,  cei  au fost prinși în flagrant după ce ar fi introdus în România peste  kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme de heroină, cu o valoare de piață de peste 880.000 de euro. Tribunalul București.

Citește și:  De unde și pe unde vin drogurile în România/Fost șef de Direcție Antifraudă: Am simulat cumpărarea de etnobotanice, pentru a putea închide magazinele în baza lipsei bonului fiscal ANALIZĂ

Sursă foto: DIICOT 

Comentarii