Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CNAIR reziliază contractul cu firma finului lui Ionel Arsene / Decizia vine după ce Cătălin Drulă a trimis Corpul de control la compania de drumuri

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 ianuarie 2021

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) reziliază contractul cu firma Aqua Parc, controlată de Gheorghe Vlăsie, finul președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene. Contractul prevedea modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște, în lungime de 44 km.

CNAIR a notificat Antreprenorul în vederea rezilierii contractului pentru modernizarea DN71, Bâldana – Târgoviște

Joi, 14.01.2021, CNAIR a notificat Antreprenorul Asocierea SC Aqua Parc SRL – SC Mavgo Holding SRL – Hydrostroy AD – VDH AD (Vodstroi 98 AD) – SC BDU Maxi Construct SRL., în vederea rezilierii contractului “Modernizare DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație și km. 51+041 – km. 109+905 drum la 2 benzi : Lot 1 (Sector 1) : Bâldana – Târgoviște km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație

Decizia rezilierii acestui contract este consecința faptului că Antreprenorul nu a respectat termenul legal de 5 zile lucrătoare de la data semnării contractului de constituire a Garanției de Bună Execuție aferentă Acordului Contractual”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNAIR.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Drulă trimite Corpul de control la CNAIR pentru a verifica un contract încheiat cu firma finului lui Ionel Arsene

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a trimis, miercuri, corpul de control la CNAIR pentru a verifica legalitatea înțelegerii, după ce Mainnews.ro a relatat în luna octombrie despre atribuirea unui contract de 120 milioane de euro de către compania de drumuri firmei Aqua Parc, deținută de Gheorghe Vlăsie, finul președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene.

Licitația a fost lansată în anul 2019, pe vremea când ministru al Transporturilor era Răzvan Cuc, un apropiat al lui Arsene.

La procedura organizată de CNAIR asocierea condusă de Aqua Parc, firma lui Gheorghe Vlăsie, a fost unicul ofertant.

Contract cu instituția condusă de naș

Firma lui Gheorghe Vlăsie, zis Ginel, a încheiat pe 13 mai, în plină stare de alertă, un contract de 7,7 milioane fără TVA chiar cu Consiliul Județean Neamț, instituție condusă de Ionel Arsene. Înțelegerea presupune proiectarea și execuția rețelelor de utilități la Ansamblul Rezidențial Servicii Sociale în comuna Dragomirești.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Firma finului lui Ionel Arsene, contract de peste 1,5 milioane de euro cu Consiliul Județean Neamț

Firma lui Vlasie, abonată la contracte cu statul

Potrivit datelor publicate pe SEAP, Aqua Parc a câștigat în perioada iulie 2018 – iulie 2020 nu mai puțin de 39 de contracte cu instituții publice.

Pe 2 iunie, firma finului lui Ionel Arsene a câștiga licitația pentru proiectarea și execuția Drumului Național 28B Târgu Frumos – Botoșani, contract în valoare de 60 de milioane de euro.

De asemenea, Aqua Parc a semnat semnat un contract de 52 de milioane de euro, fără licitație, cu DRDP Iași din cadrul CNAIR pentru reabilitarea drumului național 15 Bicaz – Poiana Largului.

În august 2019, firma a încheiat un contract cu CJ Neamț de 2,2 milioane de lei pentru reabilitarea unor drumuri județene.

Notă: Mainnews.ro a primit un drept la replică din partea companiei Aqua Parc. (Document) În prima variantă a acestui articol, dintr-o confuzie, am informat greșit că asociatul unic al acestei companii, Gheorghe V. Vlăsie, ar fi judecat pentru infracțiuni economice. De fapt, judecat este fiul acestuia, Gheorghe Gh. Vlăsie.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *