Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Clotilde Armand, urmărită penal în dosarul deschis la sesizarea ANI / PSD și PNL îi cere demisia

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 august 2023 Etichete: , , ,

UPDATE: La rândul lor, liberalii au publicat o postare pe Facebook în care îi cer demisia lui Clotilde Armand.

UPDATE: PSD i-a cerut demisia primarului Sectorului 1.

„Penala Clotilde Armand trebuie să plece! USR nu mai poate invoca scuze pentru a face scut în jurul primarului Sectorului 1! PSD solicită USR să aplice rapid principiul ‘Fără penali în funcții publice’ în cazul colegei lor de partid Clotilde Armand! Primarul userist este, de astăzi, suspectă în dosarul penal în care este cercetată pentru infracțiunile de conflict de interese și însușirea ilegală de bani din bugetul Primăriei Sectorului 1”, a transmis PSD Sector 1.

Reamintim că și fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache (PSD), în prezent deputat, este cercetat penal de Direcția Națională Anticorupție în trei dosare penale, în care prejudiciul total este estimat la peste 1 miliard lei.

UPDATE: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat începerea urmăririi penale față de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Ea este acuzată de comiterea infracțiunii de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, după ce s-ar fi numit ilegal în funcția de manager al unui proiect finanțat prin fonduri europene.

Știrea inițială: 

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost audiată marți, 29 august, la Parchetul Sectorului, în dosarul penal deschis în urma sesizării de incompatibilitate făcută de Agenția Națională de Integritate, au declarat surse judiciare pentru Mainnews.ro.

La ieșirea de la audieri, Clotilde Armand a precizat că procurorul de caz i-a comunicat că are calitatea de suspect în acest dosar. Ea susține că este nevinovată.

„Am venit la parchet la solicitarea domnului procuror pentru a lămuri situația de la ANI, bazată pe plângerea lui Dan Tudorache. Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, înțeleg că aceasta este procedura. Cum că aș fi fost remunerată ilegal cu 3.000 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupție la Primăria Sectorului 1. Un proiect care a fost finalizat cu succes, la sfârșitul lunii mai: 60 de funcționari publici au participat la cursuri de formare /instruire în domeniul prevenirii corupției, transparenței, eticii și integrității, a fost creat un registru al riscurilor de corupție la nivelul administrației locale din Sectorul 1, au fost elaborate proceduri operaționale privind managementul riscurilor de corupție și stabilirea măsurilor preventive anticorupție la nivelul Primăriei Sectorului 1 și au fost derulate campanii de conștientizare privind riscul expunerii la faptele de corupție,” declară primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

ANI o acuză pe Clotilde Armand de semnarea a cinci dispoziții de primar prin care s-a numit manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, funcție din care a obținut 18.720 lei.

„Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”, au transmis reprezentanții ANI.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la săvârșirea de către Clotilde Armand a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Totodată, ANI a sesizat Instituția Prefectului cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităților administrației publice, respectiv a dispoziției de numire în funcția de manager de proiect și a alte patru dispoziții prin care au fost suplimentate veniturile.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii