Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand susține că PNL și PSD au blocat absorbția a 2 milioane de euro din PNRR / Acuzații la adresa liberalilor

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 9 august 2022

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, acuză consilierii PNL și PSD că au blocat marți, 9 august, într-o ședință a Consiliului Local al Sectorului 1, absorbția a 2 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a construi stații de încărcare destinate autovehiculelor electrice. 

Edilul afirmă că proiectul de pe ordinea de zi a Consiliului Local respins de PNL și PSD vine într-o perioadă în care Guvernul depune eforturi pentru a mări numărul de stații de încărcare pentru mașinile electrice cu ajutorul PNRR.

„România și-a asumat într-o ordonanță de urgență a Guvernului să construiască în următorii 4 ani peste 15.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice cu bani alocați prin PNRR. La Sectorul 1, însă, PNL și PSD blochează demersurile noastre de a ajuta comunitatea locală. Amintesc că pe străzile din București circulă peste 8.000 de vehicule electrice iar peste 2.000 sunt înregistrate în Sectorul 1”, se arată într-o postare pe Facebook a primarului Sectorului 1.

Mai mult, Clotilde Armand a afirmat că PNL Sector 1 a venit cu un alt proiect prin care vrea „să se dea cu dedicație” unui SRL părți din domeniul public al Sectorului 1 pentru a se construi astfel de stații de încărcare.

„(…) pentru ca acea societate să facă afaceri pe banii cetățenilor Sectorului 1. Proiectul PNL încalcă flagrant OUG 57/2019 Art. 349 care stabilește clar cum un bun public se poate da în folosință gratuit”, a mai susținut Clotilde Armand.

Scandal la Primăria Sectorului 1

În urmă cu o săptămână, consilierii locali ai PNL Sector 1 au anunțat că o dau în judecată pe Clotilde Armand pentru presupus abuz în serviciu, acuzând-o că refuză să aplice hotărâri de consiliu local „care ating zone de mare interes pentru cetățenii sectorului 1 și care ar dezvolta comunitatea”.

Consilierii liberali dau exemplu proiectul de Hotărâre privind aprobarea demarării procesului de digitalizare în administraţia publică a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, denumit Sectorul 1 DIGITAL şi aprobarea contractării, din surse externe, a unui serviciu IT pentru Implementare nr. K2-103, proiect al consilierilor PNL.

„Care este de fapt realitatea? Clotilde Armand, printr-un abuz în serviciu săvârșit cu sprijinul funcționarilor din aparatul de specialitate refuză cu rea credință să pună în aplicare Hotărârile Consiliului Local al Sectorului 1, obligație prevăzută în sarcina primarului de art. 154 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, abuz constatat și de echipa de control a Instituției Prefectului prin Raportul nr. 9818 din 05.05.2022, prin care stabilește și un plan de măsuri, cu termene și responsabilități concrete, ignorat de asemenea de doamna primar”, a motivat PNL Sector 1.

Marți, 2 august, Clotilde Armand i-a adus aceleași acuze Ministrului Cercetării și al Digitalizării (totodată președintele filialei PNL Sector 1), Sebastian Burduja, anume că a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene, „din orgolii politice, fără niciun argument, fără niciun fel de explicaţii”.

Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *