Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand a fost desemnată candidat al „Dreptei Unite” pentru funcția de primar al Sectorului 1

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 9 martie 2024

Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1, a fost aleasă de alianța Dreapta Unită pentru a candida la un nou mandat de primar al Sectorului 1 la alegerile locale din 9 iunie 2024.

La evenimentul de lansare a candidaturii au participat președintele USR, Cătălin Drulă, președintele USR București, Vlad Voiculescu, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, parlamentari și primari USR, precum și președintele PMP, Eugen Tomac, și președintele Forța Dreptei București, Antonel Tănase.

„Am demonstrat că se poate conduce o primărie corect. Am demonstrat că primarul nu mai poate fi șantajat și este în slujba comunității 24/7, nu în slujba unor firme transpartinice și a unor interese ascunse. Am găsit o primărie în pragul falimentului, erau probleme peste tot: imobiliare, autorizații, achiziții publice, aveam facturi pentru servicii inventate de plătit. Nu ne-am lăsat șantajați de aceste firme. Am asfaltat străzi, am reabilitat școli și am reabilitat imobile cu bun gust. Am găsit metode cum să reabilităm termic blocurile atunci când PSD și PNL nu au votat proiectele noastre. Cetățenii văd că democrația funcționează”, a declarat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

George Tuță, prezentat de PNL Sector 1 drept candidat pentru a-i lua locul lui Clotilde Armand

Cu toate că până la această oră nu a existat niciun anunț oficial din partea conducerii Partidului Național Liberal, cea care va trebui să îi valideze pe cei care vor concura în toamna acestui an pentru un post în administrația locală, PNL Sector 1 l-a desemnat drept candidat pe președintele interimar al organizației, George Tuță.

George Tuță este deputat la primul mandat, fiind ales pe lista PNL Ilfov. A fost şeful de cabinet al fostului director al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig.

Potrivit CV-ului său oficial, Tuță a mai lucrat pe post de asistent de europarlamentar, consilier de ministru și referent la un cabinet de ministru.

Comentarii