Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand a depus o cerere de renumărare a voturilor: „Am sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 11 iunie 2024 Etichete: , , ,

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, se află într-o dispută electorală cu candidatul PSD – PNL, George Tuţă. Marți, Armand a anunțat că a solicitat renumărarea voturilor și a raportat autorităților încercările de fraudă observate la mai multe secții de votare. „Nu vă lăsați păcăliți, deoarece până acum s-au numărat oficial doar 40 din cele 166 de secții,” a avertizat primarul.

”Am depus cerere de renumărare a voturilor. Am sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare; Vă reamintesc pentru toţi cei care aţi auzit declaraţii publice ale mai multor politicieni să nu mergeţi după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secţii din totalul de 166. Diferenţa de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică şi de aceea s-au grăbit unii din PNL şi PSD să arunce public cu mesaje false că au câştigat”, susţine Clotilde Armand.

De asemenea, Clotilde Armand vorbesşte despre secţii ”cu probleme”, precum şi despre ”probleme cu urna mobilă”.

”Ne lipsesc foarte multe voturi în secţiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure.De asemenea au fost mai probleme cu urna mobilă. Aşteptăm numărătoarea şi datele oficiale. Noi am mai păţit aşa ceva în 2016. Ştie şi Ciolacu cum ne-au furat atunci”, afirmă primarul Sectorului 1.
Clotilde Armand şi candidatul PSD-PNL George Tuţă îşi dispută victoria la Primăria Sectorului 1, diferenţa de voturi dintre ei fiind foarte strânsă.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a afirmat luni că George Tuță a câștigat alegerile în Sectorul 1 și că Clotilde Armand ar trebui să accepte acest rezultat. El a sugerat că Armand ar trebui să renunțe la amenințări, presiuni și plângeri penale împotriva președinților de secții de votare.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW