Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Claudiu Năsui anunță reforma Ministerului Economiei: Unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din ultimii zeci de ani

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 iulie 2021

UPDATE Premierul a comentat, la finalul ședinței de Guvern, anunțul ministrului Economiei, precizând că nu e vorba de concedieri, ci de comasarea unor direcții.

Nu am văzut încă acest proiect de lege, dar cred că directorul general devine director. Deci nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii care nu mai sunt direcţii generale. Este mai complicat. Eu vă spun că reorganizarea în condiţiile actuale e foarte complicat să faci concedieri, dar se pot reduce costurile prin comasare. Toate ministerele trebuie să facă o reorganizare pe aceste principii. Din punctul meu de vedere avem prea multe direcţii generale. Ele au fost create în perioada PSD”, a comentat Florin Cîțu.

Știrea inițială

Claudiu Năsui a anunțat că Ministerul Economiei va fi reformat, într-un demers pe care îl cataloghează drept cel mai important efort de tăieri de posturi în rândul instituțiilor statului din ultimii zeci de ani. 

Astfel, 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție din cadrul Ministerului Economiei ar urma să fie reduse.

Actualul minister al economiei este rezultatul multiplelor despărțiri și comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri și, mai ales, foarte mulți șefi”, a scris Claudiu Năsui, miercuri, pe Facebook.

Ministrul Economiei susține că supra-dimensionarea statului român a fost provocată de politicienii care au încercat să își crească puterea, posturile și bugetul pe spatele contribuabililor.

De aceea cheltuielile statului au tot crescut. De aceea am ajuns să avem mii de structuri, instituții și agenții inutile. Le cunoaștem bine pe câteva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agenții fără număr și pentru orice motiv, etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri înființate doar pentru a da posturi de conducere unor personaje conectate politic și pentru a salariza activ de partid. Toate acestea din banii noștri”, a precizat ministrul Economiei.

Reorganizarea de la nivelul Ministerului Economiei are ca scop reducerea funcțiilor redundante și departamentelor care nu și-au arătat niciodată utilitatea, arată Năsui.

România va fi puternică în momentul în care politicienii realizează că banii contribuabililor sunt sacri. Nu avem voie să-i risipim. Mai ales când statul ne ia jumătate din salariu, iar asta fără să punem la socoteală TVA și accize. Dacă vrem să reducem povara fiscală, mai ales pe muncă, trebuie să reformăm statul și să îi reducem cheltuielile”, a precizat ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/claudiu-nasui-anunta-reforma-ministerului-economiei-unul-dintre-cele-mai-importante-eforturi-de-taieri-de-posturi-din-ultimii-zeci-de-ani/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *